ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Jerusalem Post: Η «ανοχή» στην τουρκική επιθετικότητα τελειώνει μαζί με την προεδρία Τραμπ

Ο ερχομός του Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο φέρνει τη φυγή του Ντόναλντ Τραμπ και το τέλος της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας!
Jerusalem Post: Η «ανοχή» στην τουρκική επιθετικότητα τελειώνει μαζί με την προεδρία Τραμπ

Η ανοχή που έχουν επιδείξει οι Αμερικανοί στις επιθετικές και μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, εισβάλλοντας σε περιοχές, όπως στη Συρία ή στον Καύκασο φαίνεται πως θα τελειώσει μαζί με την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει ειδικός αναλυτής σε τοποθέτησή του στην εφημερίδα Jerusalem Post.

Το τέλος της προεδρίας Τραμπ φαίνεται πως θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα θα επεξεργάζεται τις επιδιώξεις της στο περιφερειακό σύστημα του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια δε φαίνεται ότι θα μπορούν να έχουν την ίδια «ανοχή» από την Ουάσινγκτον με το Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Ο Σεθ Φράντζμαν σε τοποθέτησή του σε άρθρο της Jerusalem Post, εξετάζει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η προεδρία Μπάιντεν στις επιθετικές πολιτικές της Τουρκίας στο έδαφος τρίτων χωρών, με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο «επερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ και η ομάδα του μπορεί να μην καλωσορίσουν τις απειλές της Άγκυρας».

Οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας

Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Άγκυρα απολάμβανε επί προεδρίας Τραμπ, την ανοχή των ΗΠΑ σε επιθετικές ενέργειες εναντίον των Κούρδων και την εισβολή στο Αφρίν στη Συρία, καθώς επίσης και την στρατηγική συμμαχία και συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία και το Ιράν στην περιοχή, χώρες που αποτελούν κύριους ανταγωνιστές της Ουάσινγκτον.

Επιπρόσθετα, ο αναλυτής επισημαίνει ότι οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ επέτρεψαν στην Τουρκία να εμπλακεί στην περιοχή, και να συνεργαστεί πάλι με τη Μόσχα αλλά και την Τεχεράνη, τονίζοντας πως «ο ρόλος των ΗΠΑ στις εξελίξεις ήταν παραμερισμένος, όπως στη Συρία και στην Λιβύη», ενώ προσθέτει και την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 στο τριμερές «σχήμα» συνεργασίας με Ρωσία και Ιράν.

Τέλος, ο αναλυτής αναφέρεται και στις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο ενάντια στην Ελλάδα, απειλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ροές προσφύγων και μεταναστών, καθώς και φιλοξενία ηγετικών προσωπικοτήτων της Χαμάς, με τα παραπάνω να λαμβάνουν χώρα με «την παθητική συγκατάθεση των ΗΠΑ», ενώ προσθέτει ότι πλέον οι «υποστηρικτές της Άγκυρας αποχωρούν από το Λευκό Οίκο».

Πηγή: Onalert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τούρκοι: Δεν ξέρουμε αν πήραν Meteor οι Έλληνες – Αλλά αν πήραν είναι πρόβλημα

Toύρκοι: Ποια 18; Συνολικά 40 Rafale θα πάρει η Ελλάδα

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ