ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κατακεραύνωσε την Τουρκία ο Μενέντεζ – Αυτοκράτορα αποκάλεσε τον Ερντογάν

Δε μάσησε τα λόγια του για την Τουρκία ο Μενέντεζ κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.
Κατακεραύνωσε την Τουρκία ο Μενέντεζ – Αυτοκράτορα αποκάλεσε τον Ερντογάν

Στην Κύπρο βρέθηκε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ όπου και εξαπέλυσε επίθεση στην Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις πολιτικές του κατά της μεγαλονήσου.

Ο κύριος Μενέντεζ, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων των ΗΠΑ, είναι ένθερμος υποστηρικτής των εθνικών θεμάτων και των εθνικών σχέσεων επισκέφτηκε την Κύπρο.

Εκεί στο επίκεντρο των ομιλιών του βρέθηκε η επίθεση των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή Πύλα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά της Τουρκίας.

Μετά και το ηχηρό χαστούκι της διεθνής κοινότητας σε Τουρκία και Ερντογάν για το συμβάν, ο Μενέντεζ δήλωσε την συμπαράσταση των ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία ενώ κάλεσε και το συμβούλιο ασφαλείας να εκδώσει ψήφισμα κατά της επίθεση.

Ο Μενέντεζ όμως δεν έμεινε εκεί καθώς στην ομιλία που παραχώρησε, λίγες μέρες μετά τη συνάντησή του και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έριξε «κεραυνούς» κατά της γείτονας χώρας με χαρακτηρισμούς που θα μείνουν.

Αρχικά αποκάλεσε το συμβάν στην Πύλα αυτό που είναι. Μία «πλήρης, απαράδεκτη, παραβίαση του διεθνούς δικαίου» όπως τόνισε και καταχειροκροτήθηκε.

Ο Μενέντεζ όμως δεν έμεινε εκεί και έστρεψε τα καρφιά του και στον Ερντογάν τον οποίο αποκάλεσε «Αυτοκράτορα». Τόνισε πως ο Ερντογάν δεν έκανε κάτι για να το αποτρέψει με τις πράξεις του να είναι αυτές ενός αυτοκράτορα.

Τέλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως όσοι ενδιαφέρονται για την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο, αυτές οι πράξεις είναι ανησυχητικές.


 

Πηγή: Geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατακεραύνωσε την Τουρκία ο Μενέντεζ – Αυτοκράτορα αποκάλεσε τον Ερντογάν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.