Μέσω Τουρκίας η Γερμανία διεκδικεί ρόλο στο Αφγανιστάν

Βλέψεις μέσω Τουρκίας φαίνεται πως έχει η Γερμανία και η Άνγκελα Μέρκελ στο Αφγανιστάν.

Αφγανιστάν: Έναν ισχυρό ρόλο στο Αφγανιστάν φαίνεται πως επιχειρεί να αποκτήσει η Γερμανία και σε αυτό της το εγχείρημα χρήσιμη φαίνεται πως της είναι η Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα όπως μετέδωσε το κανάλι του ΣΚΑΙ και η δημοσιογράφος Ειρήνη Αναστασοπούλου, η Τουρκία διαδραματίζει σημαντική θέση στην προσπάθεια αυτή της Γερμανίας καθώς ο Ερντογάν θέλει να παίξει ρόλο στο Αφγανιστάν υπό τους Ταλιμπάν σε θέματα ασφαλείας, όπως είναι η φύλαξη του αεροδρομίου της Καμπούλ, στο οποίο και χθες σημειώθηκε μια τρίτη έκρηξη.

Αντίδραση όμως φαίνεται πως υπάρχει σε αυτό το σενάριο από τους Ταλιμπάν που θεωρούν την Τουρκία κομμάτι των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αυτό όμως δεν φαίνεται πως εμποδίζει τις σκέψεις που έχει η Γερμανική Κυβέρνηση, καθώς ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας προγραμματίζει ένα ταξίδι προς την γειτονική μας χώρα.

Ο λόγος είναι πως η Τουρκία διατηρεί ένα μεγάλο ποσοστό των Μουσουλμάνων κάτι που της επιτρέπει να έχει καλές σχέσεις με το Αφγανιστάν, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει άμεσα την προσπάθεια της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο της Καμπούλ και να μεταφέρει τους υπόλοιπους Γερμανούς που υπάρχουν ακόμη στο Αφγανιστάν.

Να θυμίσουμε πως ο γερμανικός στρατός ολοκλήρωσε την αερογέφυρα από το αεροδρόμιο της Καμπούλ αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ αφού απομάκρυνε 5.347 ανθρώπους, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 4.100 Αφγανών.

Το τελευταίο γερμανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε στρατιώτες και Γερμανούς και Αφγανούς πολίτες αναχώρησε από την Καμπούλ για την Τασκένδη χθες, Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

Καμπούλ: Επίθεση του ISIS – Εκατόμβη νεκρών – 12 Aμερικανοί νεκροί

Έκρηξη στην Καμπούλ: Φρίκη με δεκάδες νεκρούς – Βίντεο ΣΟΚ από τη φονική επίθεση

ΠΑΟΚ: Το προφίλ των αντιπάλων του «Δικεφάλου» στους ομίλους του Conference League