ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία κλείδωσε το σύστημα αυτοπροστασίας Trophy στα νέα ελληνικά Leopard

Η επιθέσεις των Bayraktar στα ρωσικά άρματα στον πόλεμο στην Ουκρανία κάνει απαραίτητο το σύστημα αυτοπροστασίας Trophy στα νέα ελληνικά Leopard.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία κλείδωσε το σύστημα αυτοπροστασίας Trophy στα νέα ελληνικά Leopard

Ο πόλεμος στην Ουκρανία κλείδωσε το σύστημα αυτοπροστασίας Trophy στα νέα ελληνικά 183 Leopard, τα οποία από A4 θα αναβαθμιστούν σε επίπεδο A7 ΗEL.

Και αγορά 205 νέων τεθωρακισμέων Lynx KF41 καθώς και παραχώρηση περί των 100 (σ.σ. πολλά δεν τα προλάβαμε γιατί πήγαν στην Ουκρανία) Marder 1A3.

Σημαντικό ότι η αναβάθμιση των Leopard και η παραγωγή των Lynx θα γίνει στην Ελλάδα, με γερμανική μάλιστα χρηματοδότηση.

Την ίδια ώρα ο πόλεμος της Ουκρανίας κλείδωσε το σύστημα αυτοπροστασίας Trophy στα νέα ελληνικά Leopard.

Οι επιθέσεις των τουρκικών drone στα ρωσικά άρματα σήμανε συναγερμό στο ελληνικό Πεντάγωνο, με την τοποθέτηση του συστήματος αυτοπροστασίας Trophy στα νέα ελληνικά Leopard να θεωρείται δεδομένη.

Φρεγάτες: Οι ελληνικές MΕΚΟ γίνονται κυνηγοί Bayraktar – Οι Ολλανδοί παίζουν δυνατά

Γάλλοι κατέθεσαν την πρότασή τους στην Αθήνα για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών MEKO και τις 3+1 κορβέτες Gowind, με την γαλλική πρόταση της Naval Group να δίνει ομοιομορφία στον ελληνικό στόλο, αφού εκτός των MEKO, γαλλικά συστήματα θα διαθέτουν και οι γαλλικές Belharra και Gowind.

Η πρόταση μοιάζει ιδανική, όμως δεν «παίζει» μόνη της καθώς οι ναύαρχοι, όπως έχουμε γράψει ξανά στο Sportime, δεν κλείνουν τα μάτια σε ένα χαρακτηριστικό των γαλλικών Mica.

Oι VL MICA NG δεν μπαίνουν ακόμα σε τετράδες ανά κελί, πράγμα που σημαίνει ότι αντί για 32 θα έχουμε, αν τους βάλουμε, οκτώ ανά πλοίο.

Την ίδια ώρα, η πρόταση της Thales Netherlands για τον εκσυγχρονισμό των πλοίων περιλαμβάνει τέσσερις ESSM Block 2 σε κάθε κελί, με αποτέλεσμα να είναι πιο… χρήσιμοι για να αντιμετωπίζουν επιθέσεις κορεσμού.

Με βάση τον σχεδιασμό, φαίνεται πως οι ελληνικές ΜΕΚΟ θα παίξουν τον ρόλο των κυνηγών των τουρκικών drone, στις επιθέσεις κορεσμού των Τούρκων κατά των ελληνικών Belharra.

Διαβάστε επίσης:

Βayraktar: Το Buk-M3 ο δολοφόνος των τουρκικών drone – Αποκάλυψη γιατί τα ρίχνουν

Eλληνοτουρκικά – Κωστίδης: Ακύρωσα άδεια τον Ιούλιο – Αν υπάρχει ένταση το καλοκαίρι θα είναι διαφορετική από το 2020

Ο πόλεμος στην Ουκρανία κλείδωσε το σύστημα αυτοπροστασίας Trophy στα νέα ελληνικά Leopard

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ