×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Πόσο φυσικό αέριο και πετρέλαιο βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο; Η εκτίμηση των ΗΠΑ


Στέλιος Ανδρικάκης

Πόσο φυσικό αέριο και πετρέλαιο βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο; Η εκτίμηση των ΗΠΑ


Το Κέντρο Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ εκτιμά ότι 122 τρισ. κυβικά φυσικού αερίου και 1,7 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου βρίσκονται στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτή η ποσότητα φυσικού αερίου ισούται με την  ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, για 76 χρόνια…

Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν γιατί η κατάσταση στην περιοχή είναι έκρυθμη με την ευθύνη βεβαίως να ανήκει ολοκληρωτικά στην Τουρκία, η οποία προσπαθεί να έχει λόγο στη μοιρασιά. Το κάνει με τρόπο βίαιο, χρησιμοποιώντας μόνο απειλές και παριστάνοντας την «ανίκητη υπερδύναμη» στην οποία όλοι πρέπει να υποτάσσονται και της παραδίδουν ακόμη και τα «περιουσιακά τους στοιχεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόλυτη επιβεβαίωση Sportime: «Η Μόσχα θέλει να αναβαθμίσει τους ελληνικούς S-300»

Κανένας, ακόμη και η Ελλάδα δεν έχει αγνοήσει τις ενεργειακές  ανάγκες της Τουρκίας και όλοι θεωρούν ότι θα πρέπει να ΄χει πρόσβαση στα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Όμως η Άγκυρα δεν επιθυμεί απλά να πάρει κάτι από τα ενεργειακά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Θέλει τα πάντα. Θέλει τον πλήρη έλεγχο.

Θέλει εκείνη να «μοιράσει το παιχνίδι». Δεν πρόκειται να σταματήσει στο Καστελόριζο. Ο χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας είναι το σχέδιο.

Στο χάρτη οι ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως η Τουρκία τις επιθυμεί…

Πηγή: militaire.gr

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Sportime Extras