Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Ρώσοι: Έτσι μαζεύουν οι Τούρκοι πληροφορίες για την ελληνική αεράμυνα στο Αιγαίο και Κύπρο

Διονύσης Αντωνέλλος
Ρώσοι: Έτσι μαζεύουν οι Τούρκοι πληροφορίες για την ελληνική αεράμυνα στο Αιγαίο και Κύπρο

Έτσι μαζεύουν οι Τούρκοι πληροφορίες για την ελληνική αεράμυνα στο Αιγαίο και Κύπρο υποστηρίζει Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής - Το ίδιο σχέδιο υπάρχει και για την Κριμαία.

Ρώσοι: Έτσι μαζεύουν οι Τούρκοι πληροφορίες για την ελληνική αεράμυνα στο Αιγαίο και Κύπρο υποστηρίζει Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής – Το ίδιο σχέδιο υπάρχει και για την Κριμαία.

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Αλεξάντερ Μιχαϊλόβσκι σημειώνει πως η Τουρκία «διαθέτει πλούσια εμπειρία στη χρήση των Beyraktar για κατασκοπεία στη θάλασσα».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο www.mk.ru, τα ρωσικά Bayraktar πετούν σχεδόν καθημερινά στις ακτές της Κύπρου και στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

«Τέτοιες αποστολές γίνονται για δύο βασικούς λόγους: να ενοχλήσουν τον εχθρό, να κάνουν την αεράμυνά του νευρική και να συγκεντρώσουν πληροφορίες», σημειώνει ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής.

Ο Αλεξάντερ Μιχαϊλόβσκι χαρακτηρίζει τα Bayraktar ως «όχι ιδανικό όχημα αναγνώρισης», το οποίο απέχει πολύ «από τα αμερικανικά drone», αλλά όπως τονίζει αναλογικά με τα χρήματά τους «είναι επιτυχημένα».

Ο Ρώσος υποστηρίζει πως τα τουρκικά Bayraktar που αγόρασε η Ουκρανία από την Τουρκία θα ακολουθήσουν και στην Κριμαία την ίδια τακτική με το Αιγαίο.

Στο σημειό αυτό να αναφερθεί πως διαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση των συστημάτων της ισραηλινής Rafael στην DEFEA 21.

Eντύπωση προκάλεσε το ισραηλινό Drone Dome, το Iron Dome κατά των drones με τις τεράστιες δυνατότητες.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύστημα προστασίας από επιθέσεις drone το οποίο μάλιστα μπορεί να ανισχεύσει τα εχθρικά drones από απόσταση 130 χλμ και να παρέμβει στα συστήματά τους από τα 60 χλμ.

Ουσιαστικά με την χρήση του Drone Dome η Ελλάδα τελειώνει μία και καλή με τα τουρκικά drone, απαγορεύοντάς τους την όποια έξοδο και κατασκοπεία στο Αιγαίο.

Ρώσοι: Οι Τούρκοι μαζεύουν πληροφορίες για την ελληνική αεράμυνα στο Αιγαίο και την Κύπρο με καθημερινές πτήσεις Bayraktar.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Μέλη ΜΚΟ στη Μυτιλήνη κατηγορούμενοι για κατασκοπεία κατά της Ελλάδας

Toύρκοι: Δεχόμαστε εισβολή από Αφγανούς – Δεν είναι πρόσφυγες είναι εισβολείς

Ελληνοτουρκικά: Το mega-drone που θέλει η Ελλάδα και κοστίζει όσο δύο F-35

Ρώσοι: Οι Τούρκοι έτσι μαζεύουν πληροφορίες για την ελληνική αεράμυνα στο Αιγαίο και Κύπρο

Δημοφιλη Αρθρα