ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

S-400: Μοντέλο Κρήτης θέλει για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα ο Ακάρ

S-400: Το μοντέλο Κρήτης πρότεινε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα που έχει η Άγκυρα.
S-400: Μοντέλο Κρήτης θέλει για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα ο Ακάρ

S-400: Το μοντέλο Κρήτης πρότεινε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα που έχει στην κατοχή της η Άγκυρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Τούρκος αξιωματούχος σημείωσε πως οι ρωσικοί S-400 που έχει στην κατοχή της η Τουρκία, θα μπορούσαν να διαχειριστούν σε ένα μοντέλο όπως της Κρήτης, δηλαδή να διατηρηθούν από την Άγκυρα αλλά να χρησιμοποιούνται σπάνια, όπως οι ελληνικoί S-300.

Η Τουρκία έχει αποβληθεί από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς των αμερικανικών F-35 λόγω της ύπαρξης των S-400, μία απόφαση που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην Άγκυρα, η οποία έχει μείνει χωρίς μαχητικό αεροπλάνο νέας γενιάς.

Σύμφωνα με τον Ακάρ και άλλες χώρες της Ευρώπης, πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας, διαθέτουν ρωσικά όπλα, τα οποία δεν δημιουργούν πρόβλημα στις σχέσεις τους με το ΝΑΤΟ.

Ο Ακάρ τόνισε πως το πραγματικό πρόβλημα των ΗΠΑ είναι πως η Ουάσιγκτον φοβάται πως η αγορά του ρωσικού συστήματος από την Τουρκία θα οδηγήσει και άλλες χώρες στην επιλογή του, κάνοντας λόγο για εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Rampage: Στην Ελλάδα οι ισραηλινές ρουκέτες φόβητρο για Τούρκους και Ρώσους

Eλληνοτουρκικά: Προετοιμάζεται για ηλεκτρονικό πόλεμο με την Τουρκία η Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «S-400: Μοντέλο Κρήτης θέλει για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα ο Ακάρ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.