ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τα ελληνικά BΜP 1 πάνε Ουκρανία

H Oυκρανία χρειάζεται άρματα για να αντιμετωπίσει την ρωσική εισβολή και τα BMP 1, τα οποία οι Ουκρανοί γνωρίζουν, είναι μία ευκαιρία για τους ίδιους να ενισχύσουν τις θέσεις τους
Τα ελληνικά BΜP 1 πάνε Ουκρανία

Tα ελληνικά BMP 1 πάνε στην Γερμανία η οποία θα τα δώσει στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα ήρθε σε συμφωνία και θα πάρει σε ανταλλαγή μεταχειρισμένα τα αμερικανογερμανικά Marder αφού θα δώσει 100 BMP 1 στην Γερμανία.

Από εκεί οι Γερμανοί θα τα προωθήσουν στην Ουκρανία.

Περίπου 100 BMP 1 θα στείλει η Ελλάδα στην Γερμανία, αφού τόσα έχουν απομείνει από τα 500 που είχε αρχικά.

Περίπου 2.100 Marder τέθηκαν σε υπηρεσία από τον δυτικογερμανικό στρατό στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αλλά το όχημα στη γερμανική παραλλαγή του δεν πωλήθηκε σε κανέναν ξένο στρατό. Καθώς ο γερμανικός στρατός άρχισε να αποσύρει παλαιότερα οχήματα, η κυβέρνηση της Χιλής συμφώνησε να αποκτήσει 200 ​​Marders.

Η Ελλάδα έχει εξετάσει στο παρελθόν την αγορά 450 οχημάτων.

Ο κύριος οπλισμός των Marder είναι το αυτόματο κανόνι Rheinmetall MK 20 Rh202 των 20 χλστ., το οποίο είναι τοποθετημένο σε πυργίσκο δύο ατόμων.

H Oυκρανία χρειάζεται άρματα για να αντιμετωπίσει την ρωσική εισβολή και τα BMP 1, τα οποία οι Ουκρανοί γνωρίζουν, είναι μία ευκαιρία για τους ίδιους να ενισχύσουν τις θέσεις τους.

Διαβάστε επίσης:

F-16: Γιατί η Τουρκία φοβάται τα ελληνικά Viper

F-35: Τρύπια η ρωσική αεράμυνα που χτίζει η Τουρκία από τα ελληνικά F-35

Τα ελληνικά BΜP 1 πάνε Ουκρανία

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ