ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Θα αργήσουν πολύ να έρθουν τα F-35

Όλα όσα είπε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για τα F-35 και το χρονοδιάγραμμά τους.
Θα αργήσουν πολύ να έρθουν τα F-35

Μέσα από το Sportime είχατε διαβάσει για το γεγονός πως τα F-35 εκτός από τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα, δίνουν στην Ελλάδα και ένα γεωπολιτικό χαρτί, αλλά και το πώς μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα ακόμα και μέσα στο 2025.

Από την μεριά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Manifesto» μίλησε για το πόσο προχωρά τελικά ο σχεδιασμός, αλλά και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα.

«Η έγκριση του Προέδρου Μπάιντεν για την απόκτηση F-35 στην Ελλάδα ήταν ένα ακόμα απτό κέρδος από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Το F-35 είναι το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς που θα αποτελέσει το βασικό μαχητικό σε επίπεδο χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία τη Lockheed Martin, η οποία θέλει να ενισχύσει τη σχέση της με τη δική μας Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία.

Στην επιστολή Μπλίνκεν που συνόδευσε τη δεύτερη τροποποίηση της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας που περάσαμε από τη Βουλή, οι ΗΠΑ αναγνώριζαν το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τα F-35. Άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ήδη ετοιμάζεται από τους επιτελείς το σχετικό επίσημο αίτημα (LOR). Η διαδικασία μέχρι την πρόσκτηση αναμένεται να έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια», δήλωσε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θα αργήσουν πολύ να έρθουν τα F-35», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.