ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τoυρκία: Οι Έλληνες φοβήθηκαν το Oruç Reis και έκαναν σχέδιο άμυνας

Θέμα στην Τoυρκία το ελληνικό δημοσίευμα για το σχέδιο άμυνας στο Αιγαίο
Τoυρκία: Οι Έλληνες φοβήθηκαν το Oruç Reis και έκαναν σχέδιο άμυνας

Τoυρκία: Δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας, με αναφορά στο ερευνητικό Oruç Reis, επικαλέστηκε η ιστοσελίδα habercehennemi.com.

Στο άρθρο περιλαμβάνεται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα», στις 18 Απριλίου.

Αυτό γράφει: «Αλλάζουν οι ισορροπίες με Τουρκία – Πλωτό τείχος με 12 πολεμικά στο Αιγαίου».

Η ιστοσελίδα habercehennemi.com αναφέρει: «Υποστηρίζεται ότι οι οι Ελληνικές Ναυτικές Δυνάμεις εκπόνησαν νέα σχέδια αναδιάρθρωσης, έπειτα από την κρίση με το Oruç Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, το καλοκαίρι του 2020.

Αναφέρεται ότι το Αιγαίο μπορεί να «κλειδώσει» την ύπαρξη 12 σύγχρονων φρεγατών και 6 κορβετών (ελαφρά θωρακισμένες, μεγαλύτερες από κανονιοφόρους, μικρότερες από φρεγάτες) στα σχέδια για τα έτη 2021-2034.

Υποστηρίχθηκε επίσης ότι η πιο ιδανική λύση είναι ο συνολικός αριθμός των πολεμικών πλοίων να φτάσει τα 18.

Στο Λιμενικό υπάρχουν ακόμη 9 φρεγάτες τύπου «S», ηλικίας 40 ετών και 4 φρεγάτες τύπου «Meko», ηλικίας ετών.

Η παράδοση 3 φρεγατών τύπου «Belharra», οι οποίες παραγγέλθηκαν από τη Γαλλία έναντι 3.000.000.000 ευρώ, θα ολοκληρωθεί το 2026.

Στην υπογεγραμμένη συμφωνία, υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας άλλης φρεγάτας ίδιου τύπου.

Επιπλέον, η Ελλάδα εξετάζει προτάσεις από ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία για παραγγελία 3 ή 4 σύγχρονων πολεμικών πλοίων τύπου κορβέτας.

Τον Αύγουστο του 2020, τα τουρκικά στρατεύματα επενέβησαν, όταν ελληνικά πολεμικά πλοία προσπάθησαν να παρεμποδίσουν το Oruç Reis, το οποίο έκανε έρευνες για φυσικό αέριο στα ανοικτά των ακτών της Αττάλειας, και τα ανάγκασαν να απομακρυνθούν».

Στο μεταξύ, σχέδια για την κατασκευή αεροσκάφους F-35 από την Τουρκία, φαίνεται ότι καταστρώνονται το τελευταίο διάστημα.

«Το 2030 ελπίζουμε ότι θα παραδώσουμε ένα αεροσκάφος F-35 στην Πολεμική μας Αεροπορία και σε φιλικές χώρες. Είναι ένας καλός κινητήρας και ένα σπουδαίο αεροσκάφος», ήταν τα λόγια του Τεμέλ Κοτίλ, γενικού διευθυντή της TUSAŞ.

Ρεπορτάζ στην Τoυρκία για το Oruç Reis: 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>