Τουρκία: Συνεχίζουν την προπαγάνδα τα ΜΜΕ της Τουρκίας, ισχυριζόμενα ότι η Ελλάδα φοβήθηκε από την στρατιωτική άσκηση «Έφεσος 2022».

Συνεχίζουν την προπαγάνδα τα ΜΜΕ στην Τουρκία, ισχυριζόμενα ότι η Ελλάδα φοβήθηκε από την στρατιωτική άσκηση «Έφεσος 2022».

Μετά τις δηλώσεις Βελόπουλου ότι «ο Ερντογάν μετατρέπει την Τουρκία σε υπερδύναμη», οι Τούρκοι βρήκαν κι άλλο λόγο να πανηγυρίσουν. Αυτή τη φορά ο τουρκικός Τύπος ασχολείται με τον… φόβο που και καλά προκάλεσε στην χώρα μας η της άσκηση «Έφεσος 2022», που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη.

Μια άσκηση που έγινε υπό την αιγίδα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και στην οποία συμμετείχαν 37 χώρες, μεταξύ των οποίων οι: Ιταλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πακιστάν, Καζακστάν, οι ειδικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα και αποβατικά των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με τους Τούρκους η εν λόγω άσκηση «…έκοψε την ανάσα στο Αιγαίο, προκάλεσε σεισμό στην Αθήνα και μεγάλο πανικό στα ελληνικά ΜΜΕ» Μάλιστα οι Τούρκοι το συνεχίζουν ισχυριζόμενα πως τα ελληνικά Μέσα παραδέχονται πως ​​οι Τούρκοι θα καταλάβουν τα νησιά»

H «yenisafak.com» μάλιστα σημειώνει πως «ο ελληνικός Τύπος αναφέρει ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν για να εισβάλει στην Ελλάδα. Επίσης τα ελληνικά ΜΜΕ τόνισαν ότι η πρώτη άσκηση της Τουρκίας στο Αιγαίο με λιβυκό πολεμικό πλοίο προκαλεί επίσης ανησυχίες στους Έλληνες».

Ακόμη το τουρκικό δημοσίευμα συνεχίζει επικαλούμενο ρεπορτάζ του Mega Channel γράφοντας. «Το ελληνικό κανάλι επέστησε ιδιαίτερη προσοχή στη συμμετοχή της Λιβύης, του Αζερμπαϊτζάν, του Πακιστάν και της γειτονικής  στην Ελλάδας χώρας Αλβανίας στην άσκηση. Μάλιστα οι Έλληνες προσθέτουν ότι οι ειδικές δυνάμεις αυτών των χωρών θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν από τον τουρκικό στρατό με σκοπό να αποβιβαστούν στα ελληνικά νησιά».

Το εν λόγω ρεπορτάζ συμπληρώνει επιπροσθέτως: «Τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας ανακοίνωσαν ότι στην άσκηση συμμετείχε και μια άλλη γειτονική χώρα, τα Σκόπια, με την οποία η Ελλάδα έχει τεταμένες σχέσεις.

Ακόμη ως γενικό σχόλιο των ελληνικών ΜΜΕ για την άσκηση «Έφεσος» από την Τουρκία παρατίθεται το παρακάτω:

«Η κανονιοφόρος “Dawn” της Λιβύης έφτασε στην Τουρκία για να συμμετάσχει στην άσκηση. Αυτό είναι ξεκάθαρα μια πρόκληση. Το 4ο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας μπορεί να κάνει γεώτρηση στα ανοικτά των ακτών της Κρήτης. Η Λιβύη θεωρεί τις υπεράκτιες περιοχές της Κρήτης εντός των τουρκικών θαλάσσιων συνόρων. Γεωτρήσεις σημαίνει κυριαρχία. Εάν η Τουρκία κάνει γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κρήτης, μπορεί να χάσουμε την κυριαρχία μας.

Η ιστοσελίδα Greek City Times, από την άλλη, προσπάθησε να δυσφημήσει την Τουρκία με μια παράλογη κατηγορία στην είδηση ​​της με τίτλο “Τουρκικές και Αζέρικες μονάδες ειδικών δυνάμεων πραγματοποίησαν άσκηση για την κατάληψη των ελληνικών νησιών”. Το Pro News, από την άλλη, έγραψε ότι “η Άγκυρα συνηθίζει να φέρνει Αζέρους στο Αιγαίο, καθώς το Αζερμπαϊτζάν θέλει να ξεπληρώσει στην Τουρκία, το χρέος της νίκης του Καραμπάχ».

Την ίδια ώρα πάντως οι Τούρκοι λένε πως «η Ελλάδα είναι έτοιμη για πόλεμο».