Τουρκία: Μουδιασμένα υποδέχτηκαν στην Άγκυρα την άσκηση στην «Ονήσιλος-Γκεδεόν», μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στις 17-19 Νοεμβρίου.

Οι Τούρκοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την εμπλοκή του Ισραήλ στα... θέματά τους, όμως επί του παρόντος είναι αδύνατο να αντιδράσουν.

Τουρκία: Μουδιασμένα υποδέχτηκαν στην Άγκυρα την άσκηση στην «Ονήσιλος-Γκεδεόν», μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στις 17-19 Νοεμβρίου.

«Τα ισραηλινά F-35 πέταξαν στον ουρανό της Νότιας Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία διήρκεσε τρεις ημέρες, υλοποιήθηκαν σενάρια όπως επιθέσεις των F-35 σε συγκεκριμένους στόχους σε χαμηλό και μεγάλο υψόμετρο», σημειώνει το defenceandtechnology.com.

Eλληνοτουρκικά: Σοκ από Αμερικανούς αναλύτες – Η Ελλάδα δεν θα πάρει τα F-35

«Τα ισραηλινά αεροσκάφη F-35s και Gulfstream GV ηλεκτρονικού πλέμου δοκίμασαν τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Νότιας Κύπρου κατά τη διάρκεια της άσκησης», σημειώνεται.

Οι Τούρκοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την εμπλοκή του Ισραήλ στα… θέματά τους, όμως επί του παρόντος είναι αδύνατο να αντιδράσουν.

Η υπεροπλία του Ισραήλ στον αέρα είναι σαρωτική.

Lockheed Martin: Πάρτε τις αμερικανικές φρεγάτες και δεν θα… χάσετε

Η Άγκυρα για την ώρα έχει προσανατολιστεί στο να αποτρέψει την αγορά F-35 από την Ελλάδα.

Η αμερικανική έκδοση του Military Watch δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με την εδαφική διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι Αμερικανοί αναλυτές εξήγησαν πώς οι ελιγμοί της Ρωσίας θα αφήσουν την Αθήνα χωρίς τα F-35.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να διακόψουν την ανάπτυξη αμυντικών δεσμών μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας. «Ίσως, λόγω των φόβων για αγορά ρωσικών Su-57 από την Τουρκία, η Ουάσιγκτον δεν θα προμηθεύσει με F-35 την Ελλάδα. Επομένως, η Αθήνα θα μείνει χωρίς τα αμερικανικά μαχητικά.», υποστηρίζουν οι Ρώσοι.