Τούρκοι: Γαλλία και ΗΠΑ επιλέγει η Ελλάδα για φρεγάτες και πλοία ενδιάμεσης λύσης υποστηρίζει το τουρκικό savunmasanayist.com.

Γαλλία και ΗΠΑ επιλέγει η Ελλάδα για φρεγάτες και πλοία ενδιάμεσης λύσης υποστηρίζει το τουρκικό savunmasanayist.com.

Τούρκοι: Γαλλία και ΗΠΑ επιλέγει η Ελλάδα για φρεγάτες και πλοία ενδιάμεσης λύσης υποστηρίζει το τουρκικό savunmasanayist.com.

Σύμφωνα με τους Τούρκους του savunmasanayist.com, η Ελλάδα θα αναμένεται να ανακοινώσει την τελική της απόφαση στο τέλος Ιουνίου ενώ δεν είναι απίθανο το ενδεχόμενο οι τελικοί νικητές να είναι δύο χώρες.

Οι Τούρκοι τονίζουν πως πιστεύεται πως Γαλλία και ΗΠΑ θα κερδίσουν την προμήθεια των νέων πλοίων στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με την τελική απόφαση της Αθήνας να αφορά σε προτάσεις δύο διαφορετικών χωρών για πλοία ενδιάμεσης λύσης και για τις τέσσερις νέες φρεγάτες.

Πάντως οι Τούρκοι στέκονται ιδιαίτερα στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα την Παρασκευή ο Ντέιβιντ Λόκγουντ, Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας Badcock, που έχει προτείνει στην Ελλάδα τις Type 31/Arrowhead 140.

Η Άγκυρα παρακολουθεί στενά αλλά διακριτικά την διαδικασία ενίσχυσης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αφού γνωρίζει πως την όποια επιλογή της Αθήνας θα την βρει μπροστά της για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια.

Ειδικά σε μία περίοδο που η Τουρκία επιθυμεί να επαναλάβει τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, ανεβάζοντας και πάλι το θερμόμετρο στην περιοχή.

Στην παρούσα φάση η Τουρκία δεν «ελέγχει» τις θέσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας στην περιοχή, με τα συμφέροντα των οποίων έρχεται σε ευθεία ρίξη στην Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Πολλοί θεωρούν πως πίσω από τις κινήσεις της Τουρκίας βρίσκεται όχι η Ρωσία αλλά η Κίνα, η οποία επιθυμεί την έξοδό της στα Βαλκάνια, απ’ όπου θα βρει διέξοδο για τα προϊόντα της στην Ευρώπη.

Η χώρα που θα παίξει σημαντικό ρόλο τους επόμενους μήνες, εκτός της Ελλάδας θα είναι η Βουλγαρία, η συμμετοχή της οποίας στο άρμα της Τουρκίας και της Κίνας θα δώσει πρόσβαση στις χώρες αυτές στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ήδη οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις πιέσεις στην Σόφια, πιέσεις που αναμένεται να ενταθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν απειλεί να ξαναβγάλει το Γιαβούζ στη Μεσόγειο

Φρεγάτες: Τελικό! Εκτός η πρόταση των Ισπανών – Πέρασαν οι Γερμανοί

Τούρκοι: Γαλλία και ΗΠΑ επιλέγει η Ελλάδα για φρεγάτες και πλοία ενδιάμεσης λύσης