Τούρκοι: Οι Έλληνες θα διαλύσουν τα Bayraktar με τα T6 – Προσέξτε


Διονύσης Αντωνέλλος

Τούρκοι: Οι Έλληνες θα διαλύσουν τα Bayraktar με τα T6 – Προσέξτε


Τούρκοι: Οι Έλληνες θα διαλύσουν τα Bayraktar με τα T6 λένε Τούρκοι αξιωματούχοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. 

Καλούν μάλιστα τις τουρκικές αρχές να μην κάνουν το λάθος και βγάλουν τα Bayraktar εναντίον των ελληνικών μαχητικών.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπτέραρχο, Ερντογάν Καρακούς και ο αξιωματούχο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Οσμάν Μπασμιούκι, ο οποίος υπηρέτησε ως πιλότος μαχητών στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για πολλά χρόνια «υπάρχουν 45 αεροσκάφη T-6 με τα 25 από αυτά πιθανό να οπλιστούν».

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, τα οπλισμένα ελληνικά T6 «θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των τουρκικών UAV και SİHAs».

Οι Τούρκοι εκτιμούν πως τα ελληνικά T6 θα έχουν την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων μικρού βεληνεκούς ενώ θα διαθέτους «σύστημα ανίχνευσης» των τουρκικών Bayraktar, κατά των οποίων θα επιχειρούν.

Οι Τούρκοι επιτελείς τονίζουν πως τα τουρκικά drones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές «αεροπορικής άμυνας» και αν συβμεί κάτι τέτοι θα αποτελεί «σοβαρό σφάλμα».

Ο λόγος που οι Τούρκοι αξιωματούχοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το πιστεύουν αυτό είναι επειδή όως αναφέρουν «η ικανότητα των τουρκικών SİHA να εμπλέκονται σε αερομαχίες (σ.σ. dogfight) είναι μηδενική»

«Όταν το εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος πλησιάσει τα Bayraktar δεν έχουν καμία πιθανότητα να ξεφύγουν», αναφέρουν.

Οι Τούρκοι δεν μπορούν να χωνέψουν την αντιμετώπιση που ετοιμάζει η Ελλάδα για τα τουρκικά drones, αφού φαίνεται πως αιφνιδιάστηκαν.

Όπως είχε αποκαλύψει το sportime.gr, o προγραμματισμός για να αρχίσουν τα σχέδια κατάρριψης των τουρκικών drone Bayraktar έχει φτάσει σε τελικό στάδιο με την συμβολή και των Ισραηλινών.

Η Ελλάδα, μετά την τουρκική επιθετικότητα και την χρήση όλο και περισσότερο των οπλισμένων τουρκικών drone Bayraktar στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας, οδηγήθηκε στην απόφαση να σχεδιάσει άμεσα τρόπους αντςιμετώπισής τους.

Ένας από αυτούς του τρόπους είναι και ο οπλισμός των ελαφρών εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-6Α Texan II, έγραφε το sportime.gr ήδη από τις 12/10.

H ελληνική αεροπορία διαθέτει 45 Τ-6Α στην Καλαμάτα, εκ των οποίων τα 20 έχουν δυνατότητα να φέρουν πολυβόλα των 0,50 ιντσών, τύπου ΗΜP-400

Το T-6A Texan II είναι ιδανικό ως πλατφόρμα για την κατάρριψη των τουρκικών UAV αφού δεν θα χρειάζεται η Ελλάδα να απογειώνει F-16 όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Τώρα οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες του Sportime, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα οπλίσει 20 Τ-6Α με την εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων να γίνεται στην Κρήτη από Ισραηλινούς.

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, τα Τ-6Α είναι πιο γρήγορα από τα Bayraktar και θα βάλουν δύσκολα στην Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Οι Έλληνες θα βάλουν μικρούς πυραύλους σε 20 T-6

Τούρκοι: Έχουν τρελαθεί με τους Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη – Δείτε τι κάνουν

Τούρκοι: Οι Έλληνες θα διαλύσουν τα Bayraktar με τα T6 – Προσέξτε

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras