ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι: Όταν οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την πτήση τουρκικών F-16 στο Αιγαίο

Τούρκοι: Όταν οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την πτήση τουρκικών F-16 στο Αιγαίο κατά την διάρκεια ελληνοαερικανικών ασκήσεων στην περιοχή.
Τούρκοι: Όταν οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την πτήση τουρκικών F-16 στο Αιγαίο

Τούρκοι: Όταν οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την πτήση τουρκικών F-16 στο Αιγαίο κατά την διάρκεια ελληνοαερικανικών ασκήσεων.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, «με την κλιμάκωση της κρίσης της Ανατολικής Μεσογείου, η Ελλάδα, κρυμμένη πίσω από τις ΗΠΑ, λειτούργησε σκανδαλωδως, πετώντας τα πολεμικά αεροπλάνα του αμερικανικού στρατού πάνω από τα τουρκικά σύνορα».

Όπως αναφέρει η Milliyet, τα αμερικανικά αεροσκάφη F-15, «απογειώθηκαν από την Κρήτη και πέταξαν πάνω από νησιά όπως η Κω, η Ρόδος και η Λέσβος», των οποίων νησιών η Τουρκία ζητά τον αφοπλισμό.

Οι πτήσεις έγιναν κατά την διάρκεια την άσκησης «Poseidon’s Rage 21», με τους Τούρκους να υπογραμμίζουν πως η «Ουάσινγκτον έδωσε ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα και συμφώνησε στην Αθήνα».

Οι Τούρκοι αναφέρουν πως τα αμερικανικά F-15 πέταξαν μαζί με ελληνικά F-16 ενώ τονίζουν πως «όλα τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα εμποδίστηκαν να πάνω πάνω από το Αιγαίο κατά τη διάρκεια της άσκησης».

Στο ρεπορτάζ των Τούρκων υπάρχουν και εικόνες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες δείχνουν μαχητικά που πετούν χαμηλά «πάνω από τα νησιά του Αιγαίου κοντά στα τουρκικά σύνορα».

Η Τουρκία έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και πως αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις, όπως προκύπτουν από τις Συνθήκες, τότε δεν θα μπορεί «να διεκδικεί κυριαρχικά δίκαια δικαιώματα των νησιών που περιλαμβάνουν και τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών».

Αυτό το κείμενο κατά κάποιους έχει ερμηνευτεί ως νομική προετοιμασία πολέμου από πλευράς της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Κάνει νομική προετοιμασία πολέμου η Τουρκία;

Toύρκοι: Με πυραύλους 300 χλμ παίρνουν οι Έλληνες τα Rafale – Πήραν το πρώτο

Rafale: Ανίκητο το SPECTRA radar τους – Τύφλωσε Su-35 – Άγχος στην Τουρκία

Τούρκοι: Όταν οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την πτήση τουρκικών F-16 στο Αιγαίο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Όταν οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την πτήση τουρκικών F-16 στο Αιγαίο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.