Τούρκοι: Σκάνε από ζήλια - Φιάσκο η αγορά των Rafale από την Ελλάδα αναφέρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak.

Σκάνε από ζήλια - Φιάσκο η αγορά των Rafale από την Ελλάδα αναφέρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak.

Τούρκοι: Σκάνε από ζήλια – Φιάσκο η αγορά των Rafale από την Ελλάδα αναφέρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak τονίζοντας ότι θα χρειαστούν εκσυγρονισμό σε λίγα χρόνια.

Οι Τούρκοι τονίζουν πως η αγορά των 12 μεταχειρισμένων Rafale από την Γαλλία «πωλήθηκαν στην Ελλάδα με κάποια συντήρηση και επισκευή, με την ελληνική σημαία και το σήμα υπηκοότητας τοποθετημένο πάνω τους».

«Εκτιμάται ότι τα 12 αεροπλάνα που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία έχουν χρησιμοποιηθεί για περίπου 15 χρόνια και η διάρκεια ζωής της ατράκτου τους έχει μειωθεί στο ένα τρίτο», αναφέρει το yenisafak.com.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μαχητικά αεροσκάφη είναι γενικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ώστε να έχουν διάρκεια ζωής 6 έως 8 χιλιάδων ωρών πτήσης και ότι έχουν διάρκεια ζωής περίπου 50 ετών, αυτή η επένδυση, η οποία επαινέθηκε από τον ελληνικό λαό, αντιμετωπίστηκε με έκπληξη σε στρατιωτικούς κύκλους», συμπληρώνουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, «θα χρειαστεί σύντομα διαρθρωτικός και ηλεκτρονικός εκσυγχρονισμός για τα 12 αεροσκάφη ηλικίας 15 ετών». «Στην περίπτωση αυτή, θα εφαρμοστούν συμφωνίες εκσυγχρονισμού από τη Γαλλία», αναφέρεται.

Φυσικά και οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν με πονοκέφαλο τα νέα ελληνικά μαχητικά, αφού δεν έχουν τρόπους αντιμετώπισής τους με τον γερασμένο τουρκικό στόλο F-16, του οποίου το 80% φτάνει στο τέλος της ζωής του.

Αυτό που πραγματικά τρομάζει την Άγκυρα είναι οι δυνατότητες πληγμάτων που πετυχαίνει η Ελλάδα με τα 18 Rafale.

Ένα διπλό τέτοιο χτύπημα από Rafale αγνώστου εθνικότητας διέλυσε τουρκική βάση στη Λιβύη πέρσι το καλοκαίρι. Αυτό το χτύπημα των Rafale οδήγησε το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επισπεύσει την διαδικασία παραλαβής των γαλλικών μαχητικών, τα οποία φτάνουν με όλα τους τα όπλα, προκαλώντας νέο… πονοκέφαλο στην Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Θέλετε τις ολλανδικές Μ; Κανένα πρόβλημα αν πάρετε τις Sigma

Η Τουρκία μιμείται την Ελλάδα και φτιάχνει φράχτη για τους Αφγανούς

Τούρκοι: Όταν οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την πτήση τουρκικών F-16 στο Αιγαίο

Τούρκοι: Φιάσκο η αγορά των Rafale από την Ελλάδα – Θα χρειαστούν εκσυγρονισμό