Τούρκοι: Τρελάθηκε η Ελλάδα και στέλνει ισραηλινά drones στα τουρκικά σύνορα, υποστηρίζει η τουρκική milliyet.gr - Μιλάνε για κατασκοπία.

Τούρκοι: Τρελάθηκε η Ελλάδα και στέλνει ισραηλινά drones στα τουρκικά σύνορα, υποστηρίζει η τουρκική milliyet.gr - Μιλάνε για κατασκοπία.

Τούρκοι: Τρελάθηκε η Ελλάδα και στέλνει ισραηλινά drones στα τουρκικά σύνορα, υποστηρίζει η τουρκική milliyet.gr.

Oι Τούρκοι τονίζουν πως τα ισραηλινά drones έχουν στόχο την κατασκοποία των τουρκικών ακτών, ενώ κάνουν λόγο για αναμενόμενη κίνηση – απάντηση από την Ελλάδα μετά από την επιτυχία των τουρκικών UAV στη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Ελλάδα «πετάει τα αεροσκάφη Heron που εκμισθώθηκαν από το σύμμαχό της Ισραήλ για πρώτη φορά από το νησί της Σκύρου στη μέση του Αιγαίου», τονίζει η Milliyet.

«Τα δύο Heron SİHAs φέρουν επί του παρόντος μπλε φτερά», αναφέρουν οι Τούρκοι ενώ σημειώνουν πως «οι εικόνες που καταγράφονται από τα αεροσκάφη μεταφέρονται στην τακτική έδρα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μέσω σύνδεσης ραντάρ».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από τους Τούρκους στα τεχνικά χαρακτηριστικά των ισραηλινών drones τα οποία φτάνουν ταχύτητα 200 χιλιομέτρων και μπορούν να πετάξουν για 52 ώρες σε υψόμετρο περίπου 12 χιλιάδων μέτρων.

Η Milliyet υπογραμμίζει πως ένα μόνο ισραηλινό drone μπορεί «να ακτινογραφεί μια περιοχή τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων».

Οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν «εκπληκτικό» το κόστος των δύο ισραηλινών UAV που θα κληθεί να πληρώσει η Ελλάδα.

«Η διοίκηση της Αθήνας θα δώσει 39 εκατομμύρια ευρώ στο Τελ Αβίβ για τρία χρόνια και υπάρχει πιθανότητα παράτασης της συμφωνίας», αναφέρεται.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Πανωλεθρία των Αμερικανών στη σύσκεψη των Ελλήνων ναυάρχων;

Φρεγάτες: Και όμως υπάρχει σενάριο για μόνο πλοία ενδιάμεσης λύσης

Τούρκοι: Τρελάθηκε η Ελλάδα και στέλνει ισραηλινά drones στα τουρκικά σύνορα