Τουρκία: Απίστευτη παραδοχή! Πέντε ελληνικά F-16 διαλύουν τα Bayraktar μας


Διονύσης Αντωνέλλος

Τουρκία: Απίστευτη παραδοχή! Πέντε ελληνικά F-16 διαλύουν τα Bayraktar μας


Τουρκία: Μόνοι τους καταρρίπτουν oι Τούρκοι τον μύθο της υπεροχής τους στο Αιγαίο με τα τουρκικά drones.

O Toύρκος συγγραφέας και αναλυτής Χακάν Κιλίτς, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, αξιολόγησε την τεχνολογία UAV της Άγκυρας.

Rafale: Δώδεκα γαλλικά μαχητικά στην Τανάγρα το 2021 – Τα πρώτα δύο έρχονται Μάρτιο

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή, τα νέα Bayraktar και τα μεγαλύτερα Akıncı δεν έχουν καμία ελπίδα εναντίον των ελληνικών F-35 και Rafale στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

«Υποθέτω ότι είναι αστείο ακόμη και να συζητάμε για αυτό το θέμα. Ναι, μιλήσαμε για την ενσωμάτωση των εθνικών ραντάρ AESA και εθνικών πυραύλων αέρα-αέρος στο Akıncı, αλλά ακόμη και αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί δεν διαθέτουμε UAV με κινητήρα turbofan, όπως το Kratos XQ-58 Valkyrie ή το Boeing Loyal Wingman. Δεν υπάρχει πιθανότητα να κερδίσουμε στον αέρα», τονίζει ο Χακάν Κιλίτς.

Δεν λέω ότι τα Akıncı «δεν μπορούν να εκτελέσουν αεροπορικές αποστολές», αλλά θα είναι περιορισμένες. Με άλλα λόγια, «θα εκτελέσουν αεροπορικές αποστολές κορεσμού ή παρενόχλησης του εχθρού», αναφέρει.

Bayraktar: Ύποπτες κινήσεις τουρκικών drones απέναντι από τα ελληνικά νησιά

Όπως υπογραμμίζει ο Κιλίτς, ακόμα και αν φέρουν τουρκικούς πυραύλους, τρία με πέντε ελληνικά F-16 είναι αρκετά για να εξουδετερώσουν όλα αυτά τουρκικά drones σε σύντομο χρονικό διάστημα».


Sportime Extras