Τουρκία: Μπαίνουμε ξανά στο πρόγραμμα των F-35 μόνο αν μας δώσουν πλήρη πρόσβαση στο λογισμικό τους, υποστηρίζουν όλο και περισσότερα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Οι Τούρκοι επιθυμούν πρόσβαση στο λογισμικό των F-35 στα πρότυπα όπως λένε του Ισραήλ.

Μάλιστα οι Τούρκοι, γράφει το TurkishFacts4u, επιθυμούν να μην έχει κανείς άλλος από τους συμμάχους των ΗΠΑ παρόμοια πρόσβαση στο συγκεκριμενο λογισμικό.

Να αναφέρουμε πως για λόγους ασφαλείας και ισορροπιών οι ΗΠΑ και η Lockheed Martin διατηρεί τον πλήρη έλεγχο του λογισμικού των F-35.

Έτσι αν κάποιος επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον συμμαχικού μαχητικού ή στόχου δεν μπορεί.

Παιχνίδι εντυπώσεων από την Τουρκία που δείχνει όμως πως… βλέπει την θέση της στο ΝΑΤΟ και ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι ΗΠΑ έχουν πάρει αποστάσεις από την Τουρκία, ενώ δεν θα αργήσει και δεύτερος γύρος αμερικανικών κυρώσεων προς την Άγκυρα, με φόντο τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτή τη φορά και όχι μόνο τους ρωσικούς S-400 τους οποίους έχει προμηθευτεί η Τουρκία από την Ρωσία.

Το βασικό πρόβλημα των ΗΠΑ είναι πως πλέον δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Τουρκία και ο λόγος είναι ο εναγκαλιασμός της Άγκυρας με το Πεκίνο (σ.σ. πρωτίστως) και με την Ρωσία.

Η Ουάσιγκτον γνωρίζει πως η πρόσβαση της Τουρκίας στο λογισμικό των F-35 ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο όλο το αμερικανικό πρόγραμμα, αφού υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες (σ.σ. για κάποιους είναι σίγουρο) πως το συγκεκριμένο λογισμικό θα καταλήξει στα χέρια των Κινέζων.

Όλα αυτά τα ξέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και γι αυτό οι κινήσεις του είναι και θα είναι πολύ προσεκτικές σε σχέση με την Τουρκία.

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να «κάψουν» ακόμα το χαρτί της Τουρκίας, αλλά δεν θα παρακολουθούν χωρίς να αντιδρούν τις κινήσεις της Άγκυρας, οι οποίες θεωρούν πως έρχονται σε σύγκρουση με τα αμερικανικά – ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: To Ticonderoga των ΗΠΑ με τα 122 κελιά πυραύλων τα αλλάζει όλα – 32 κελιά έχει η Belharra

Φρεγάτες: Τα γυρίζουν οι Ολλανδοί; – Δεν δίνουμε τις Μ ως ενδιάμεση λύση απλά είπαμε τις αποσύρουμε

Τουρκία: Μπαίνουμε ξανά στο πρόγραμμα των F-35 μόνο αν μας δώσουν πλήρη πρόσβαση στο λογισμικο