ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Χάνει ο Ερντογάν στις εκλογές και φεύγουν οι S-400;

Στη ζυγαριά πρέπει να βάλουν οι Τούρκοι κάποια πράγματα, μεταξύ των οποίων και κατά πόσο βοηθά την Τουρκία η παραμονή Ερντογάν.
Τουρκία: Χάνει ο Ερντογάν στις εκλογές και φεύγουν οι S-400;

Τουρκία: Χάνει ο Ερντογάν στις εκλογές φεύγουν οι S-400, υποστηρίζει αμερικανική εφημερίδα.

Η Hill, μια από τις κορυφαίες εφημερίδες των ΗΠΑ, αναλύει τις συνέπειες της αγοράς του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 από την Τουρκία και την Ινδία, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Μάλιστα, όπως γράφουν οι Αμερικάνοι, αν οι Τούρκοι απομακρύνουν τον Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές, «η Τουρκία μπορεί να εκδώσει παραίτηση (σ.σ. από το πρόγραμμα των S-400) με κατάλληλους όρους».

Η τουρκική αυτή κίνηση, πιστεύεται ότι μπορεί να αποτελέσει «προηγούμενο για την επίλυση του προβλήματος της Ινδίας», στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 προκάλεσε κρίση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα τεθούν σε ισχύ κυρώσεις.

Η αγορά των S-400 από την Ινδία έγινε επίσημα τον Οκτώβριο του 2018 και επίσης προκάλεσε κρίση στις σχέσεις Νέου Δελχί και Ουάσιγκτον.

Στο άρθρο του Τζον Μπόλτον τονίζεται ότι η ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και άλλοι δυτικοί, μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες αμυντικής συνεργασίας στην Ινδία, όπως έγινε και με το AUKUS.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ινδίας, αλλά και σε όλους τους εταίρους της, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

«Κατά ειρωνικό τρόπο, εάν οι Τούρκοι απομακρύνουν τον Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές, η Τουρκία θα μπορούσε να εκδώσει μια παραίτηση με ευνοϊκούς όρους, θέτοντας έτσι ένα προηγούμενο για την επίλυση του ζητήματος της Ινδίας», σημειώνεται.

Ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ από το 2018 έως το 2019, ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη από το 2005 έως το 2006 και υπηρέτησε σε ανώτερες θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2001-2005 και το 1985-1989. Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «The Room Where It Happened» κυκλοφόρησε το 2020.

Τουρκία: Χάνει ο Ερντογάν στις εκλογές φεύγουν οι S-400;

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

?>