ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Η νέα Μάχη του Μαραθώνα που είπε ο Κ. Φλώρος ανησύχησε τους Τούρκους

Θορυβήθηκαν οι Τούρκοι με όσα είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος σχετικά με την απειλή «Θα έρθουμε μια νύχτα».
Τουρκία: Θορυβήθηκαν οι Τούρκοι με όσα είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος για την «νέα Μάχη του Μαραθώνα». Πώς το σχολίασαν.

Θέμα στον τουρκικό Τύπο έγινε ο Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο τρόπος με τον οποίο απάντησε στην Τουρκία και τον Ερντογάν στο «… θα έρθουμε μια νύχτα».

«Επιθυμούμε την ειρήνη και εργαζόμαστε γι’ αυτήν… Όμως, όποιος κάνει το μοιραίο λάθος “να έρθει”, να το ξέρει από πριν ότι θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, νέα Σαλαμίνα και νέο 731, και είμαι βέβαιος ότι τα Ελληνικά Όπλα θα δοξαστούν ακόμα μία φορά, δίνοντας τον αγώνα τον καλό, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Ακόμα και για μια σπιθαμή εδάφους, για έναν βράχο, για μία ελληνική πέτρα. Γιατί όλα αυτά υπάρχουν επειδή πληρώσαμε βαρύ φόρο αίματος για να τα ‘χουμε. Βαρύ, πολύ βαρύ» τόνισε. χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τουρκία: Η νέα Μάχη του Μαραθώνα που είπε ο Κ. Φλώρος ανησύχησε τους Τούρκους

Η Τούρκοι το εξέλαβαν ως απειλή από πλευράς Ελλάδας με την ιστοσελίδα «sozcu.com.tr» να τιτλοφορεί το κείμενό της ως εξής: «Απείλησε την Τουρκία ο αρχηγός του ελληνικού στρατού  Φλώρος» και στη συνέχεια παραθέτουν τις δηλώσεις που διαβάσατε πιο πανω.

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν να «κόψουν τον βήχα» στην Τουρκία, η οποία τις τελευταίες ημέρες κομπάζει για τις επεμβάσεις σε Συρία και Ιράκ, απειλώντας τη χώρα μας ότι «Η επιχείρηση σε Συρία και Ιράκ αποτελεί προθέρμανση για την Ελλάδα!».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα σχολιάζει λέξη προς λέξη τα όσα είπε ο αρχηγός το ελληνικών ενόπλων δυνάμεων υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Φλώρος και μάλιστα αναφέρονται και στο τι έγινε στη «Μάχη του Μαραθώνα».

Αναλυτικά σημειώνουν: «Η μάχη του Μαραθώνα στην οποία αναφέρεται ο Φλώρος: Μάχη που έλαβε χώρα στην πεδιάδα του Μαραθώνα το 490 π.Χ. μεταξύ των αθηναϊκών δυνάμεων που ενισχύθηκαν από τους Πλαταιείς και του στρατού των Αχαιμενιδών υπό τη διοίκηση του στρατηγού Δάτη, κατά την πρώτη περσική επίθεση στην Ελλάδα.

Βλέποντας ότι ο Περσικός Στρατός μπορούσε να ηττηθεί, οι Έλληνες πολέμησαν εναντίον των Περσών με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Οι Έλληνες πίστευαν ότι η νίκη επί των Περσών, κατά κάποιο τρόπο, ξεκίνησε με τη μάχη του Μαραθώνα».

Παρακάτω η απάντηση που έδωσε στην Τουρκία ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, για το «θα έρθουμε μια νύχτα» του Ερντογάν

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ