ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Μεγάλη χάρη από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα με τα M1117- Θα τους βάλουν αντιαρματικά

Τουρκία: Μεγάλη χάρη από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα λένε οι Τούρκοι που θεωρούν πως με τις... πλάτες της Αμερικής η Αθήνα βγαίνει στο Αιγαίο.
Τουρκία: Μεγάλη χάρη από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα με τα M1117- Θα τους βάλουν αντιαρματικά

Τουρκία: Μεγάλη χάρη από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα λένε οι Τούρκοι που θεωρούν πως με τις… πλάτες της Αμερικής η Αθήνα έχει αυξήσει την παρουσία της στο Αιγαίο.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνε το sozcu.com.tr στην συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, ο αμερικανικός στρατός να δωρίσει 1.200 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα.

Ανακοινώθηκε ότι ένα σημαντικό μέρος των 1.200 τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού M1117 θα αναπτυχθεί στα νησιά του Αιγαίου και την Δυτική Θράκη, τονίζουν οι Τούρκοι.

«Αποδείχθηκε ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες προσπαθούν να αυξήσουν την παρουσία και την επιρροή τους στο Αιγαίο, θα δωρίσουν μεγάλο αριθμό στρατιωτικών οχημάτων στην Ελλάδα», σημειώνεται.

Ο τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος κάνει αναφορά στο newpost.gr και στο ρεπορτάζ του πως «ειδική αντιπροσωπεία που αποτελείται από το Γενικό Επιτελείο και τις Χερσαίες Δυνάμεις θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να κάνει μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση και επιλογή του M1117».

Αναφέρεται ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 1.200 τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε πολύ χαμηλή τιμή.

Συνολικά, 1.200 οχήματα θα αγοραστούν, εννιακόσια εκ των οποίων θα χρησιμοποιηθούν επιχειρησιακά ενώ τα άλλα 300 θα χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά.

Δεν υπάρχουν όπλα και συσκευές επικοινωνίας στα οχήματα.

«Αναφέρεται ότι όλα τα τεθωρακισμένα οχήματα τύπου M1117 θα υπηρετούν στις στρατιωτικές μονάδες του 4ου Σώματος στην περιοχή της Δυτικής Θράκης και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων», υπογραμμίζουν οι Τούρκοι.

Το κόστος κάθε ενός από τα τροχοφόρα στρατιωτικά οχήματα εκτιμήθηκε αρχικά στα 83.700 δολάρια αλλά μετά την πίεση και τις στενές διαπραγματεύσεις των αξιωματούχων του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας τα θωρακισμένα οχήματα δωρίστηκαν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει προετοιμασίες για την τοποθέτηση αντιαρματικών όπλων σε πολλά από αυτά τα οχήματα.

Να πούμε ότι παλαιά υπήρχε μία πρόταση για έτοιμο πύργο από το Ισραήλ που «κουμπώνει» επάνω στα Μ1117 με Spike, με την πιο λογική (σ.σ. από πλευρά κόστους) επιλογή να είναι αυτή των TOW και των MILAN.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Τα τουρκικά SİHA στα ρωσικά σύνορα – Μεγάλο σοκ o Πούτιν

Φρεγάτες: Δεύτερη αμερικανική πρόταση από την Gibbs & Cox

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Κατέρρευσαν οι ελπίδες για τις Constellation; – Στον αέρα ο σχεδιασμός του ΠΝ

Κατέρρευσαν οι ελπίδες για τις Constellation; – Στον αέρα ο σχεδιασμός του ΠΝ

Ερωτήματα για το μέλλον του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία – Eurofighter – Meteor: Η ισορροπία με την Ελλάδα στον αέρα αλλάζει

Τουρκία – Eurofighter – Meteor: Η ισορροπία με την Ελλάδα στον αέρα αλλάζει

Eurofighter για την Τουρκία: Άνοιξε ο δρόμος μετά τις συνομιλίες Μερτς - Ερντογάν.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Κατέρρευσε στον αέρα το τουρκικό… «υπερόπλο» – Αναγκαστική προσγείωση για το ANKA

Κατέρρευσε στον αέρα το τουρκικό… «υπερόπλο» – Αναγκαστική προσγείωση για το ANKA

Οι ζημιές στο σύστημα προσγείωσης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Σαρωτές του Αιγαίου: Τα ελληνικά Rafale θα βλέπουν ακόμα και το αόρατο

Σαρωτές του Αιγαίου: Τα ελληνικά Rafale θα βλέπουν ακόμα και το αόρατο

Σε περιβάλλοντα υψηλής έντασης, όπου το δευτερόλεπτο μετράει, η TALIOS μετατρέπεται σε «έξυπνο μάτι» που σαρώνει, αναλύει και υποδεικνύει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: LOTUS: Το ελληνικό UAV της INTRACOM που αλλάζει το τοπίο της αεροπορικής επιτήρησης

LOTUS: Το ελληνικό UAV της INTRACOM που αλλάζει το τοπίο της αεροπορικής επιτήρησης

Το LOTUS της INTRACOM Defence αποτελεί το πιο προηγμένο τακτικό UAV ελληνικής σχεδίασης, με χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν και προοπτική να καλύψει κρίσιμες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το ελληνικό Blackbird UAS σηκώνεται για αποστολές – Πρωτοπορεί η UCANDRONE στην αεροπορική επιτήρηση

Το ελληνικό Blackbird UAS σηκώνεται για αποστολές – Πρωτοπορεί η UCANDRONE στην αεροπορική επιτήρηση

Με το νέο Blackbird UAS, μια μικρή αλλά καινοτόμος ελληνική εταιρεία φέρνει την Ελλάδα δυναμικά στον χώρο των τακτικών UAV. Το εγχώριο drone υπόσχεται επιχειρησιακή επάρκεια σε χαμηλό κόστος

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενίσχυση των ελληνικών νησιών με ελαφρά τεθωρακισμένα VBL – Το πρώτο εμπόδιο σε τουρκική αποβατική απειλή

Ενίσχυση των ελληνικών νησιών με ελαφρά τεθωρακισμένα VBL – Το πρώτο εμπόδιο σε τουρκική αποβατική απειλή

Τα γαλλικά VBL αναδεικνύονται σε καταλύτη τακτικής ευελιξίας και αναχαίτισης πρώτου κύματος επιθετικών κινήσεων στα νησιά. Ο ρόλος τους, πιο κρίσιμος από ποτέ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αποεπένδυση ή αυτοπαραίτηση; Το «ρίσκο» με την Τουρκία και ο λογαριασμός που έρχεται

Αποεπένδυση ή αυτοπαραίτηση; Το «ρίσκο» με την Τουρκία και ο λογαριασμός που έρχεται

Κι ενώ η Άγκυρα επενδύει διαρκώς στον στόλο της, αγοράζει drones, φρεγάτες, κορβέτες, αναπτύσσει την αμυντική της βιομηχανία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έφτιαξαν τζαμί στη Γαλλία και το ονόμασαν Αγιά Σοφιά; Κριντζ

Οι Τούρκοι έφτιαξαν τζαμί στη Γαλλία και το ονόμασαν Αγιά Σοφιά; Κριντζ

Η αντιγραφή του ονόματος που δείχνει περισσότερο πολιτισμική σύγχυση.

Ελληνοτουρκικά