ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: «Ψυχρολουσία» από ΗΠΑ για τα F-16: «Προκλητικός ο Ερντογάν με την Ελλάδα»

Οργή στην Τουρκία! Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τόνισε ότι οι κινήσεις της Άγκυρας είναι προκλητικές και ότι δεν αξίζει να αποκτήσει τα F-16!
Τουρκία: «Ψυχρολουσία» από ΗΠΑ για τα F-16: «Προκλητικός ο Ερντογάν με την Ελλάδα»

Τουρκία: Την ώρα που η γκρίνια από Τούρκους αναλυτές για τα F-16 συνεχίζεται, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ εξαπέλυσε νέα σκληρή επίθεση κατά της γείτονος χώρας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι είναι ενοχλημένοι με την ομιλία του και θεωρούν ότι είπε πολλά για την Τουρκία στα 90 δευτερόλεπτα που μίλησε.

Ο Γερουσιαστής λοιπόν, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, εξήγησε τους λόγους που η Άγκυρα δεν πρέπει να πάρει νέα πολεμικά αεροσκάφη.

«Πώς αποκαλείτε μία χώρα που: Παραβιάζει τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα μιας άλλης χώρας χωρίς προηγούμενη πρόκληση; Κάνει ασκήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη μιας άλλης χώρας; Που αγοράζει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό κατά παράβαση του δικαίου των ΗΠΑ;

Έχει περισσότερους δικηγόρους και δημοσιογράφους στη φυλακή από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα και φυλακίζει τον κύριο πολιτικό του αντίπαλο πριν από τις εκλογές; Επιδιώκει με τη βία να εμποδίσει τα δικαιώματα μιας χώρας μέλους της ΕΕ για να ερευνήσει προκειμένου να αξιοποιήσει ενεργειακά αποθέματα στην υφαλοκρηπίδα της;

Δεν έχει προσχωρήσει μόνο στις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, αλλά έχει εξαγάγει αγαθά αξίας περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, επανέλαβε την πάγια θέση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι στηρίζουν την πώληση των F-16, ωστόσο σημείωσε πως αυτός ο εξοπλισμός δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για προώθηση διαφορών εντός του ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απάντησε στον γερουσιαστή χαρακτηρίζοντας τον προκλητικό σύμμαχο την Τουρκίας.

Μενέντεζ: Πως θα αποκαλούσατε μια τέτοια χώρα;

Μπλίνκεν: Νομίζω ότι θα την αποκαλούσα ως έναν προκλητικό σύμμαχο.

Μενέντεζ: Εγώ αποκαλώ τη χώρα αυτή Τουρκία. Και η πραγματικότητα είναι ότι δεν πιστεύω ότι μια τέτοια χώρα αξίζει να πουλήσουμε τα F-16 σε αυτήν.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ