Βayraktar: Με λέιζερ από το Drone Dome θα τα ρίχνει η Ελλάδα;

«Για πλήρως αυτόνομα drones, χρησιμοποιείται ένα αόρατο λέιζερ 10 κιλοβάτ που μπορεί να καταρρίψει drones έως και δύο μίλια μακριά», τονίζεται.

Βayraktar: Με λέιζερ από το Drone Dome θα τα ρίχνει η Ελλάδα, σημειώνει με βάση τα δεδομένα το Forbes.

Σύμφωνα με τον γνωστό Πωλ Άιντον, η Ελλάδα έχει εφαρμόσει κρυφά μια «πραγματική ομπρέλα ενάντια στα εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από νησιά και άλλες σημαντικές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα τους τελευταίους δύο μήνες, έγραψε ο Βασίλης Νέδος στην ελληνική εφημερίδα Καθημερινή».

Το σύστημα χρησιμοποιεί ισραηλινή τεχνολογία για να τυφλώνει τα drones και να διαταράσσει τα σχέδια πτήσης τους.

«Είναι βασικά μια έκδοση ενός συστήματος αντι-UAV που έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του Drone Dome του Ισραήλ, αλλά προσαρμοσμένα στις συγκεκριμένες ανάγκες της Ελλάδας και του γεωγραφικού εδάφους των νησιών και άλλων παραμεθόριων περιοχών, έγραφε ο Νεδος», σημειώνεται.

Κατασκευασμένο από την Rafael του Ισραήλ, το Drone Dome, όπως υποδηλώνει το όνομα, ειδικεύεται στην αντιμετώπιση εχθρικών drones.

Μπορεί να εξουδετερώσει τα drones παρεμποδίζοντας τις επικοινωνίες και το GPS τους.

«Για πλήρως αυτόνομα drones, χρησιμοποιεί ένα αόρατο λέιζερ 10 κιλοβάτ που μπορεί να καταρρίψει drones έως και δύο μίλια μακριά», τονίζεται.

«Η Rafael προσφέρει στους πελάτες της προσαρμοσμένες εκδόσεις του συστήματος, όπως πιθανότατα έχει κάνει σε αυτή την περίπτωση για την Ελλάδα», σημειώνεται.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Τρίτος πιο πλούσιος Τούρκος αυτός που έκλεψε το ελληνικό γιαούρτι και το πουλά στις ΗΠΑ

F-35: Η Ελλάδα θέλει να τα πάρει πιο γρήγορα – Ζήτησε και μεταχειρισμένα;

Τουρκία: Έφτασε θαλάσσιο σαλιγκάρι απέναντι από την Κω που μπορεί να σκοτώσει 30 άτομα

Βayraktar: Με λέιζερ από το Drone Dome θα τα ρίχνει η Ελλάδα;