ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαν σήμερα: Τρία χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια, 102 συνανθρώποι μας έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, βυθίζοντας στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα. 
Σαν σήμερα Πυρκαγιά στο Μάτι

Σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια, 102 συνανθρώποι μας έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, βυθίζοντας στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα. 

Σαν σήμερα: Τρία χρόνια πέρασαν από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας, σοκάροντας και βυθίζοντας στη θλίψη ολόκληρη την Ελλάδα.

Ήταν 22 Ιουλίου του 2018 όταν δύο πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Αττική. Η πρώτη ήταν στην Κινέττα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Η φωτιά κατευθύνθηκε προς τους οικισμούς οι οποίοι και εκκενώθηκαν άμεσα, καίγοντας ωστόσο αρκετές περιουσίες και στρέμματα.

Λίγες ώρες μετά πυρκαγιά ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης. Στην αρχή κατευθυνόταν προς τον Διόνυσο, ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών και των έντονων ανέμων λίγο μετά τις 5 το απόγευμα άλλαξε κατεύθυνση. Η φωτιά εξαπλώθηκε με αδιανόητη ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς την Ραφήνα, τον Νέο Βουτζά και αργότερα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι. Μέσα σε μια ώρα η φωτιά είχε φτάσει στην θάλασσα.

Στο Μάτι κάηκαν εκατοντάδες σπίτια και χωράφια. Όμως, δυστυχώς δεν σταμάτησε εκτός. Τραγωδία! 102 συνανθρώποι μας έχασαν τη ζωή τους!

Σε ένα μόνο οικόπεδο βρέθηκαν 26 νεκροί, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρουν δίοδο προς την θάλασσα. Κάποιοι πνίγηκαν στην θάλασσα στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις φλόγες. Ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού αποδείχθηκε ανεπαρκής, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που ζούσαν την τραγωδία, να μείνουν αβοήθητοι.

Πραγματικός εφιάλτης. Τα θύματα ήταν από 6 μηνών μέχρι 93 ετών. Πρόκειται για τη δεύτερη φονικότερη πυρκαγιά του 21ου αιώνα παγκοσμίως, μετά από εκείνη στην Αυστραλία το 2009 όπου έχασαν τη ζωή τους 180 άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φολέγανδρος: Έδειρε τη Γαρυφαλλιά, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα

Κορονοϊός: Μετάλλαξη Δέλτα: Πόσο μας καλύπτουν οι 2 δόσεις από Pfizer και AstraZeneca

Σε αυτό το κανάλι από τη νέα σεζόν θα είναι η Αγγελική Νικολούλη

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Facebook Messenger Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.

ΣΧΟΛΙΑ