ΚΟΙΝΩΝΙΑ

20 Αυγούστου: Παγκόσμια ημέρα κατά των κουνουπιών!

Μια... διαφορετική Παγκόσμια Ημέρα
20 Αυγούστου: Παγκόσμια ημέρα κατά των κουνουπιών!

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών έχει οριστεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου με πρωτοβουλία της Αμερικανικής Ένωσης για τον Έλεγχο των Κουνουπιών (AMCA), μιας επιστημονικής οργάνωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ και στους κόλπους της περιλαμβάνει επιστήμονες από 50 χώρες του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμβρόσιος: «Διώχθηκα από ομοφυλόφιλους, άθεους και μάγους του ΣΥΡΙΖΑ» (vid)

Στόχος της Ημέρας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τη βλαβερή συμπεριφορά των κουνουπιών και των άλλων συναφών εντόμων απέναντι στον άνθρωπο.

Η 20η Αυγούστου επελέγη, γιατί την ημέρα αυτή του 1897 ο Άγγλος γιατρός Ρόναλντ Ρος της Σχολής Τροπικής Ιατρικής του Λίβερπουλ ανακοίνωσε μία σημαντική ανακάλυψη, που έσωσε εκατομμύρια ζωές έκτοτε: Ό,τι για τη μάστιγα της ελονοσίας ευθύνονται τα κουνούπια.

Έτσι, στις 20 Αυγούστου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportimeστο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «20 Αυγούστου: Παγκόσμια ημέρα κατά των κουνουπιών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.