ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμβρόσιος: «Διώχθηκα από ομοφυλόφιλους, άθεους και μάγους του ΣΥΡΙΖΑ» (vid)

Δημοσίευσε την επιστολή παράιτησής του
Αμβρόσιος: «Διώχθηκα από ομοφυλόφιλους, άθεους και μάγους του ΣΥΡΙΖΑ» (vid)

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, δημοσίευσε στο προσωπικό του blog την επιστολή παραίτησής, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως διώχθηκε από ομοφυλόφιλους, άθεους και μάγους του ΣΥΡΙΖΑ

Ο 82χρονος ιερωμένος που στις αρχές του έτους είχε καταδικαστεί για υποκίνηση σε ρατσιστική βία ή μίσος και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, εμφανίζεται αμετανόητος για την προκλητική στάση του και τις ομοφοβικές δηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέριλιν Μονρόε: Αποκαλύψεις-σοκ για τις φωτογραφίες από το νεκροτομείο (vids)

Στην επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υποστηρίζει μάλιστα πως διώχθηκε από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά και από «άθεους και μάγους» της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ:

«τήν 28ην Ἰανουαρίου 2019 ὁ Πανάγαθος Θεός ηὐδόκησεν, ὥστε ἡ ἀναξιότης μου νά δοξασθῇ καί μέ τό παράσημον τῆς διά Χριστόν κακοπαθείας, διωκόμενος ἐμφανῶς μέν ὑπό τῶν ὁμοφυλοφίλων, ἀφανῶς δέ ὑπό τῶν παραγόντων τῆς ἕως χθές Κυβερνήσεως τῶν Ἀθέων καί Μάγων τοῦ ΣΥΡΙΖΑ, καί καθώς ἐπίσης «κακοπαθῶ μέχρι δεσμῶν ὡς κακοῦργος», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορίες για τις οποίες είχε κριθεί ένοχος, αφορούσαν ομοφοβικό κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015 με τον τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Ο Αμβρόσιος διετέλεσε μητροπολίτης τα τελευταία 41 χρόνια αλλά όπως τώρα γράφει θεωρεί πως πρέπει να αποχωρήσει πριν τον εγκαταλείψουν οι «σωματικές και ψυχικές δυνάμεις του»:

«Με την Χάριν του Φιλευσπλάχνου Κυρίου μας συνεπλήρωσα ήδη 58 έτη στην Ιερωσύνη, εκ των οποίων σαράντα τρία (43) στην Αρχιερωσύνη (17 Αυγούστου 1976) και σαράντα ένα (41) ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Καθώς, λοιπόν, τώρα άγω το 82ον έτος της ηλικίας μου (22.07.1938) εθεώρησα χρέος μου να θυσιάσω τον εαυτόν μου διά το συμφέρον της Μητρός Εκκλησίας (…) Διότι όλοι γνωρίζομεν και ομολογούμεν, ότι «το γήρας ουκ έρχεται μόνο», σημειώνει μεταξύ άλλων ο παραιτηθείς μητροπολίτης.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε ο Αμβρόσιος στο ιστολόγιο του:

«ΗΛΘΕΝ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ! Με την Χάριν του Φιλευσπλάχνου Κυρίου μας συνεπλήρωσα ήδη 58 έτη στην Ιερωσύνη, εκ των οποίων σαράντα τρία (43) στην Αρχιερωσύνη (17 Αυγούστου 1976) και σαράντα ένα (41) ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Καθώς, λοιπόν, τώρα άγω το 82ον έτος της ηλικίας μου (22.07.1938) εθεώρησα χρέος μου να θυσιάσω τον εαυτόν μου διά το συμφέρον της Μητρός Εκκλησίας! Διότι σταθερά έχω την γνώμην, ότι ο Ιεράρχης πρέπει να αποχωρή της ενεργού ιεράς Διακονίας του πριν οι σωματικές και οι πνευματικές του δυνάμεις αρχίζουν να τον εγκαταλείπουν! Διότι όλοι γνωρίζομεν και ομολογούμεν, ότι «το γήρας ουκ έρχεται μόνο». »Καθώς, λοιπόν, τα γηρατειά ήλθαν και με σφικταγκάλιασαν, τώρα, που νοιώθω ακόμη υγιής, απεφάσισα να παραδώσω το πηδάλιον της νοητής νηός, τ.έ. της Μητροπόλεώς μου, σε άλλα πιό στιβαρά χέρια!

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα εξετάση το θέμα και θα επιλέξη το κατάλληλον πρόσωπον εις διαδοχήν μου. Θα ηδυνάμην να προτείνω πρόσωπον κατάλληλον, κατά την γνώμην μου, ως διάδοχόν μου, όπως π.χ. τόν Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Βενιανάκην, τον Πρωτοσύγκελλόν μου, αλλά η σεπτή Ιεραρχία, όλως προσφάτως, με αφορμή την αντίστοιχη ενέργεια του παραιτηθέντος Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου, απέδειξεν, ότι ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΤΑΙ αυτού του είδους τις προτάσεις!

Άρα η παραίτησίς μου δεν εμπεριέχει και πρότασιν περί προσώπου τινός, όπως εσφαλμένως ανεγράφη σε κάποια ηλεκτρονική εφημερίδα!

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αμβρόσιος: «Διώχθηκα από ομοφυλόφιλους, άθεους και μάγους του ΣΥΡΙΖΑ» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.