ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28η Οκτωβρίου: Μόνος του θα παρελάσει ο μικρός Χρήστος Καμπόσος στους Αρκιούς (vid)

Μόνος του θα παρελά;σει ο μικρός Χρήστος Καμπόσος στους Αρκιούς, το νησί των μόλις 35 κατοίκων, αφού είναι ο μοναδικός μαθητής!
28η Οκτωβρίου: Μόνος του θα παρελάσει ο μικρός Χρήστος Καμπόσος στους Αρκιούς (vid)

Και φέτος ο Χρήστος Καμπόσος θα κρατήσε ψηλά τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου για το έπος του 1940. Ο μικρός είναι ο μοναδικός μαθητής στο σχολείο του, στους Αρκιούς, ένα νησί μόλις 35-40 κατοίκων.

Ετσι καλείται να παρελάσει για μία ακόμη χρονιά μόνος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιγαντιαία ελληνική σημαία σε Χίο και Νέα Κίο (vids)

Ο Χρήστος Καμπόσος είναι μαθητής της 4ης τάξη του δημοτικού του Αιγαίου και έχει στήριγμα – πρότυπο τη δασκάλα του Μαρία Τσιαλέρα.

Η κυρία Τσιαλέρα τιμήθηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών για την αφοσίωση και τη συνέπεια με την οποία εκτελεί τα καθήκοντά της και αγωνίζεται για την επιβίωση του συγκεκριμένου σχολείου, ο μικρός Χρήστος θα υψώσει την ελληνική σημαία με μοναχικότητα, αλλά και με υπερηφάνεια.

Να σημειώσουμε οτι το σχολείο του είναι το μικρότερο στην Ευρωπαϊκή Ενωση!

Επίσης να αναφέρουμε ότι οι Αρκοί, είναι ένα νηασάκι με επιφάνεια 6,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το οποίο διοικητικά ανήκει στην Πάτμο.

Φυσικά μόνο περηφάνια και συγκίνηση μπορούμε να αισθανθούμε για τον μικρό Χρήστο που κρατά ψηλά την ελληνική σημαία παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν.

Μάλιστα πέρσι ο Χρήστος είχε κάνει έκκληση προκειμένου να μην κλείσει το σχολείο του, ευελπιστώντας οτι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν και άλλοι μαθητές.

Χρήστος Καμπόσος: Δείτε το χαρακτηριστικό ρεπορτάζ

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «28η Οκτωβρίου: Μόνος του θα παρελάσει ο μικρός Χρήστος Καμπόσος στους Αρκιούς (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.