Το ότι η κυβέρνηση πετάξει ξεροκόμματα αντί να δώσει λύσεις είναι γνωστό. Τώρα, ένα νέο χαράτσι ξεπερνά κάθε όριο!

Προσεχώς «ψαλίδι» ακόμα και στους χαμηλοσυνταξιούχους!

Το ότι η κυβέρνηση πετάξει ξεροκόμματα αντί να δώσει λύσεις είναι γνωστό. Αυτή τη φορά ωστόσο νέο χαράτσι σε χαμηλοσυνταξιούχους που εργάζονται ξεπερνά κάθε όριο!

Οι συντάξεις του Απριλίου λοιπόν, οι οποίες θα καταβληθούν την επόμενη εβδομάδα σε όλους όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάιο του 2016 και παράλληλα εργάζονται, αναμένεται να είναι μειωμένες σε ποσοστό 30%!

Όσοι εξ αυτών δεν δηλώσουν στον ΕΦΚΑ την απασχόληση τους έως την 31η Μαϊου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ίσο με τις συντάξεις ενός έτους.

Η συγκεκριμένη μείωση αποτελεί την εφαρμογή της διάταξης του νόμο 4670/20 βάσει του οποίου όλοι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα υπόκεινται σε ενιαίο ποσοστό μείωσης της σύνταξης τους από 60% που προέβλεπε προγενέστερος νόμος.

Αλλά ενώ η μείωση του 30% ίσχυε ήδη με την ψήφιση του νόμου για τους παλαιούς-πριν από τον Μάιο του 2016- συνταξιούχους- για τους μετά το 2016 προβλεπόταν μεταβατική περίοδος προσαρμογής μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η περίοδος εξέπνευσε και λογικά από την 1η Μαρτίου ισχύει το ίδιο καθεστώς για όλους τους συνταξιούχους με παράλληλη απασχόληση ανεξάρτητα από το πότε συνταξιοδοτήθηκαν.