ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητο: Η Εισαγγελέας έκρινε «αθώο» για βιασμό και μαστροπεία τον παιδοβιαστή Μίχο, και ένοχη ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος τη μητέρα της 12χρονης!

Η εισαγγελέας οδηγεί στα «μαλακά» το τέρας του Κολωνού «λόγω αμφιβολιών» και από την άλλη ζητά να καταδικαστεί η μητέρα για διακεκριμένη μαστροπεία!
Αδιανόητο: Η Εισαγγελέας έκρινε «αθώο» για βιασμό και μαστροπεία τον παιδοβιαστή Μίχο, και ένοχη ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος τη μητέρα της 12χρονης!

Για άλλη μια φορά το κοινό περί δικαίου αίσθημα, κλονίζεται από ακατανόητες θέσεις της Δικαιοσύνης. Σε έναν καιρό που 8 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει σχέδιο συγκάλυψης για τα Τέμπη, σε μια άλλη σοβαρή υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αυτή του Κολωνού, η Δικαιοσύνη φαίνεται να προωθεί ένα αδιανόητο «ξέπλυμα» στο «τέρας» που ακούει στο όνομα Ηλίας Μίχος!

Όχι φυσικά για να προστατευτεί ο ίδιος, αλλά για να καλυφθούν τα υψηλά πολιτικά πρόσωπα και οι γνωστοί επιχειρηματίες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα των παιδοβιαστών! Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς. Ο γνωστός Ποινικολόγος Βασίλης Νουλέζας είχε καταγγείλει ότι ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος του είχε αναφέρει τουλάχιστον δύο ονόματα πασίγνωστων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι εμπλέκονται στον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού.

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, η Δικαστική Ψυχολόγος-Πραγματογνώμονας και Κοινωνιολόγος, Χριστίνα Αντωνοπούλου κατήγγειλε συγκάλυψη ονομάτων επώνυμων παιδοβιαστών και εκτίμησε ότι η Δικαιοσύνη θα «θυσιάσει» τη μητέρα της 12χρονης για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» του κόσμου!

Δύο μήνες μετά και όντως η κα Αντωνοπούλου φαίνεται να επιβεβαιώνεται! Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που ζητά την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για βιασμό, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων. Και όλα αυτά λόγω «αμφιβολιών».

Δηλαδή η Εισαγγελέας ζητά να αθωωθεί ο Μίχος για τις 3 πιο βασικές κατηγορίες που αφορούν το φρικτό σεξουαλικό έγκλημά του, και να κριθεί ένοχος για 4 πιο «ελαφριές». Δηλαδή τη διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, την οπλοκατοχή (για δυο όπλα), την κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία και επιπλέον τη διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Στα «μαλακά» ο Μίχος και ο «πέλεκυς» στη μητέρα!

Από την άλλη μεριά, όλο το εισαγγελικό «ανάθεμα» πέφτει στη μητέρα της 12χρονης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχη για όλες τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί, παρά το γεγονός ότι σε βάρος της δεν υπήρχαν αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία, παρά 2-3 καταθέσεις με τα μικροποσά των 20 ευρώ που βρέθηκαν στον λογαριασμό της, την κάρτα της οποίας μάλιστα χρησιμοποιούσε ο Μίχος, σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης.

Με λίγα λόγια φαίνεται σαν η μητέρα της 12χρονης να ήταν ο… «εγκέφαλος» του κυκλώματος και ο Ηλίας Μίχος ένας απλός συνεργός που δεν βίασε, δεν κέρδιζε χρήματα, ούτε εξανάγκαζε το κορίτσι να πηγαίνει με δεκάδες «πελάτες»!

Η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή της μητέρας του κοριτσιού για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας (η κατηγορία για την οποία «ξεπλένεται» ο Μίχος δλδ), με επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια έχει την επιμέλεια του ανήλικου κοριτσιού.

Μάλιστα, ως προς την μαστροπεία, η εισαγγελέας αναφέρει ότι «φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την 12χρονη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα».

Τι λέει η 12χρονη

Σε όλους αυτούς τους απίστευτους χειρισμούς της Δικαιοσύνης που ήδη έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, κανείς δεν δίνει τόπο να ακουστεί τι λέει το ίδιο το θύμα για όλα αυτά. Τι λέει η 12χρονη. Προφανώς γιατί τα όσα λέει, δεν συμβαδίζουν με την επιχείρηση «ξεπλύματος», για την οποία διαμαρτύρεται ο απλός κόσμος. Η δικηγόρος του κοριτσιού, Ασπασία Ταραχοπούλου δήλωσε ότι η 12χρονη:

«Εξακολουθεί να ισχυρίζεται, να πιστεύει και να λέει ότι η μητέρα της δεν ήξερε τίποτα. Το κορίτσι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θέλει να δει τη μαμά της, κλαίει. Είχε έρθει για λίγες ημέρες στην Αθήνα, πήγε στη φυλακή, έκλαιγε, ζητούσε να δει τη μητέρα της. Δεν την άφησαν. Υπάρχει απόφαση, ενώ η μητέρα βλέπει όλα τα παιδιά, να μην βλέπει το συγκεκριμένο παιδί».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αδιανόητο: Η Εισαγγελέας έκρινε «αθώο» για βιασμό και μαστροπεία τον παιδοβιαστή Μίχο, και ένοχη ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος τη μητέρα της 12χρονης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.