ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητο: Πέθανε ασθενής που τον πήγαν από την Πάτρα στα Ιωάννινα για χειρουργείο λόγω ελλείψεων

Απίστευτο περιστατικό καταγγέλθηκε στη Πάτρα με τον άτυχο ασθενή να χάνει τελικά τη ζωή του λόγω καθυστέρησης του χειρουργείου.
Αδιανόητο: Πέθανε ασθενής που τον πήγαν από την Πάτρα στα Ιωάννινα για χειρουργείο λόγω ελλείψεων

Ένα αδιανόητο συμβάν έλαβε χώρα στη Πάτρα για το οποίο έγινε επώνυμη καταγγελία στο Documentonews.gr από συγγενή του ασθενή ο οποίος μεταφέρθηκε από Πάτρα σε Γιάννενα λόγω ελλείψεων με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Όπως αναφέρει ο κ. Θεόδωρος Κατσιγιάννης, γιος του άτυχου ηλικιωμένου,  ανέφερε πως ο πατέρας του μεταφέρθηκε στις 17 Φεβρουαρίου περίπου στις 21:15 το βράδυ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας όπου διαγνώσθηκε με ανεύρυσμα αορτής.

Ο εφημερεύων γιατρός του είπε πως το περιστατικό είναι εγχειρήσιμο και έχει 80% ποσοστό επιτυχίας. Ωστόσο, σύντομα ενημερώθηκε πως η καρδιοχειρουργική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας εφημερεύει και δέχεται περιστατικά μόνο κάθε Τετάρτη!

Έτσι, η μόνη λύση για να σωθεί η ζωή του πατέρα του κ. Κατσιγιάννη όπως τον ενημέρωσαν οι γιατροί, ήταν να μεταβεί είτε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στην Αθήνα, είτε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, μετά από πολύωρη προσπάθεια του γιατρού βρέθηκε τελικά γιατρός στα Γιάννενα για να χειρουργήσει. Στις 03:00 τα ξημερώματα ήρθε το ασθενοφόρο να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στα Ιωάννινα. Ωστόσο είχαν ήδη χαθεί πολύτιμες ώρες.

Όταν ο ασθενής έφτασε στις 06:30 το πρωί στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων το ανεύρυσμα έσπασε, έπαθε ανακοπή και άφησε τη τελευταία του αναπνοή εκεί.

Μέσα στη καταγγελία, σημειώνει ο κ. Κατσιγιάννης ότι τόσο ο γιατρός στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όσο και το προσωπικό στα Γιάννενα έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να σώσουν τη ζωή του πατέρα του.

Το αδιανόητο όμως είναι ότι στη τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα με 2 μεγάλα νοσοκομεία σε λειτουργία ένας ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα ή στα Γιάννενα προκειμένου να σωθεί η ζωή του.

«Ο πατέρας μου ήταν 85 ετών (σε αρίστη κατάσταση) αλλά αύριο το πρωί μπορεί στην θέση του να είναι ένας 40άρης ή ένας 50άρης. Πρέπει να πεθάνει γιατί δεν θα είναι Τετάρτη για να δέχεται το Ρίο;», κλείνει τη καταγγελία του ο κ. Κατσιγιάννης με μία πολύ στοχευμένη ερώτηση στην οποία πρέπει να απαντήσουν και να βρουν τη λύση οι αρμόδιοι.

Να σημειωθεί ότι πριν 2 μήνες το νοσοκομείο της Πάτρας είχε γίνει και πάλι είδηση όταν μία γυναίκα έχασε τη ζωή της καθώς οι γιατροί δεν έβρισκαν τον απινιδωτή!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αδιανόητο: Πέθανε ασθενής που τον πήγαν από την Πάτρα στα Ιωάννινα για χειρουργείο λόγω ελλείψεων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις