ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Ανέξοδη «συγγνώμη» για το «Turkagean» – Δεν παραιτείται, ενώ η ανεπάρκεια του «γκρίζαρε» το Αιγαίο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είχε ούτε την ευθιξία να παραιτηθεί για το φιάσκο του «TurkAegean», ενώ επιχειρεί να ρίξει τις δικές του ευθύνες, σε κάποιον άμοιρο... υπάλληλο.
Άδωνις Γεωργιάδης: Ανέξοδη «συγγνώμη» για το «Turkagean» – Δεν παραιτείται, ενώ η ανεπάρκεια του «γκρίζαρε» το Αιγαίο

Με μια ανούσια ΕΔΕ που λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για την κοινή γνώμη και καμία πραγματική ανάληψη ευθύνης, ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού για το φιάσκο του «Turkagean».

Ενώ το καταχρηστικό τουρκικό «logo» που επιχειρεί να «γκριζάρει» το Αιγαίο ήταν πασίγνωστό εδώ και σχεδόν έναν χρόνο από τα μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει… ανήξερος και επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη σε κάποιον άμοιρο υπάλληλο που υποτίθεται δεν ενημέρωσε τους ανώτερους του.

Αντί να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας ο υπουργός γι’ αυτή την εθνική ντροπή, τώρα ζητά ένα ανέξοδο και υποκριτικό «συγγνώμη», σα να πρόκειται να αποσυρθεί έτσι η «τουρκοποίηση» του Αιγαίου επειδή ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται ότι μας… στεναχώρησε.

Πραγματικά δεν έμεινε ούτε ένας φθηνός τακτικισμός που να μην χρησιμοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης στο θέμα του «Turkagean». Δήλωση άγνοιας, υποτίμηση του θέματος, μετάθεση της ευθύνης και μια «συγγνώμη» χωρίς καμία ουσία.

Κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη, «ένας και μοναδικός υπάλληλος» φταίει για όλα (!), ενώ δεν φταίει ο ίδιος που βρίσκεται στον υπουργικό θώκο και υποτίθεται πως πρέπει να προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα.

 «Λυπούμαι πάρα πολύ γι’ αυτό που συνέβη, ζητώ συγγνώμη από όσους στεναχώρησα για το ότι συνέβη αυτό το πράγμα, αλλά δεν είχα καμία απολύτως ενημέρωση, το έμαθα αφού είχε συμβεί. Το καινούριο είναι ότι brand-αρε το σήμα “Turkaegean”. Κακώς. Δεν λέω καλώς. Το ξεκαθαρίζω και θα κάνω τα πάντα για να το αποτρέψω. Εγώ προσωπικά ή ο γενικός μου γραμματέας, έστω ένας διευθυντής του υπουργείου Ανάπτυξης δυστυχώς δεν ενημερώθηκε από τον ένα και μοναδικό υπάλληλο που έλαβε το σήμα», δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης.

Και από πολιτική ευθύνη; Καλέστε το… μηδέν:

«Πολιτική ευθύνη να υπάρχει σε κάτι που δεν το έμαθα ποτέ; Να αναλάβω πολιτική ευθύνη, πολύ ευχαρίστως. Γιατί κατηγορείται ένας πολιτικός για πολιτική ευθύνη; Γιατί στον τομέα της ευθύνης του μια υπηρεσία δεν λειτουργεί σωστά. Εδώ, στην προκειμένη περίπτωση ο υπουργός ο συγκεκριμένος είχε πει ότι η υπηρεσία δεν λειτουργούσε σωστά και την κατήργησε», είπε ο υπουργός για ένα προκλητικό brandname που γνώριζε μέχρι και το τελευταίο… «συνοικιακό» τουριστικό γραφείο! Ακόμα και αν ακολουθήσουμε την εξωφρενική παραδοχή πως ο Α. Γεωργιάδης δεν γνώριζε τίποτα για το «Turkagean», και πάλι θα έπρεπε να παραιτηθεί, εφόσον αγνοούσε κάτι τόσο σημαντικό, ενόσω βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται.

Με ακέραια ευθύνη του υπουργού Ανάπτυξης, γελοιοποιήθηκε η εικόνα της χώρας μας, αφού πλέον έδρασε ανενόχλητος στην υφήλιο ο όρος «Τουρκικό Αιγαίο» και έφτασε να φιλοξενείται ακόμα και σε άρθρα των Financial Times.

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή του, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Εμπορίου αδειάζει τους ισχυρισμούς Γεωργιάδη και τον καλεί να ανακαλέσει την ΕΔΕ και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Σύμφωνα με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων, η Υπηρεσία Σημάτων του υπουργείου δεν έλαβε ποτέ οδηγίες από την ηγεσία του υπουργείου «για οποιαδήποτε έρευνα σημάτων σε διεθνές επίπεδο, με συγκεκριμένη αναφορά ενδείξεων ιδιαίτερου εθνικού ενδιαφέροντος».

Με ανοχή της κοιμώμενης ελληνικής κυβέρνησης ο Ερντογάν προχωρά την ιμπεριαλιστική ατζέντα του, θέτοντας σε όλα τα επίπεδα θέματα «Τουρκοαιγαίου», «Τουρκοκύπρου», «Τουρκοθράκης» και τουρκικών νησιών.

Χαρακτηριστικό του σάλου που έχει προκληθεί από τις σπασμωδικές αντιδράσεις του κ. Γεωργιάδη, είναι πως κάνει θραύση τις τελευταίες ώρες στο twitter το hashtag #TurkAdonis. Και αυτό διότι ο υπουργός είτε εν γνώσει του είτε εν αγνοία του, άφησε το τουρκικό αφήγημα να γιγαντωθεί και να απλωθεί διεθνώς με όχημα τον τουρισμό, που όλοι ξέρουμε πως είναι ένας πρώτης τάξεως εργαλείο εθνικής προπαγάνδας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Ανέξοδη «συγγνώμη» για το «Turkagean» – Δεν παραιτείται, ενώ η ανεπάρκεια του «γκρίζαρε» το Αιγαίο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.