ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Έκλεισε το μάτι για πογκρόμ απολύσεων σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους!

Πράσινο φως στους εργοδότες για απάνθρωπες απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζόμενων, άναψε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ισχυρίζεται πως κάνουν «ζημιά» στις επιχειρήσεις!
Άδωνις Γεωργιάδης: Έκλεισε το μάτι για πογκρόμ απολύσεων σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους!

Τις ευλογίες του για να πεταχτούν και άλλοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον δρόμο έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα, με το επιχείρημα πως δεν… συμφέρουν τον εργοδότη!

Ο υπουργός Ανάπτυξης που πριν λίγο καιρό έλεγε πως η υποχρεωτικότητα δεν είναι μέτρο ενός δημοκρατικού κράτους και σήμερα (κατόπιν ακόμη μίας κυβίστησης) επικροτεί το χαράτσι των 100 ευρώ, φαίνεται πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταδικάσει στην πείνα χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση δίνει το ελεύθερο στους εργοδότες να χρησιμοποιήσουν την υποχρεωτικότητα στις επιχειρήσεις τους, προβαίνοντας σε απολύσεις ανεμβολίαστων υπαλλήλων.

Ο κ Γεωργιάδης απάντησε πως: «Δεν έχουμε ειδική διάταξη για τον Covid στο εργατικό μας δίκαιο, όμως το τι θα κάνει ένας εργοδότης ή τι θα κρίνει ένα δικαστήριο, εγώ δεν το γνωρίζω». Και πρόσθεσε πως στην εργατική νομοθεσία υπάρχει η δυνατότητα μιας επιχείρησης για λόγους ανωτέρας βίας να απολύσει έναν εργαζόμενο. «Το αν οι λόγοι ανωτέρας βίας θα είναι η άρνηση του να εμβολιαστεί, δεν θα κριθεί από εμένα. Θα κριθεί σε ένα δικαστήριο», ανέφερε.

Γεωργιάδης: Οι ανεμβολίαστοι είναι… ζημιογόνοι 

Ενώ κλείνοντας το μάτι σε μια απάνθρωπη μεταχείριση εργαζόμενων, ανέπτυξε ένα απίστευτο επιχείρημα προκειμένου να πείσει πως ο ανεμβολίαστος εργαζόμενος είναι… χασούρα για μια επιχείρηση:

«Αν είσαι ανεμβολίαστος και έρθεις σε επαφή με κρούσμα, είσαι υποχρεωμένος να μπεις σε 14 ημέρες καραντίνα και πρέπει να σε πληρώνει η επιχείρηση. Άρα μια επιχείρηση βασίμως μπορεί να υποστηρίξει ότι παθαίνει ζημιά από το γεγονός ότι εσύ δεν έχεις εμβολιαστεί, γιατί αναγκάζεται να χάσει τον υπάλληλο της για 14 ημέρες και να τον πληρώνει κι από πάνω».

Και ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα για απάνθρωπες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, κατέληξε λέγοντας:

«Άρα λοιπόν ναι, είναι πρόβλημα για μια επιχείρηση να έχει ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Και αυτό πρέπει κάθε εργαζόμενος να το λάβει σοβαρά υπόψη του».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που πριν λίγες μέρες μεμφόταν τον Άρη Σερβετάλη γιατί υποτίθεται πως άφησε άνεργους τους συναδέλφους του (πράγμα που δεν ισχύει), τώρα απευθύνεται προς τους εργοδότες όλης της Ελλάδας και τους προτρέπει να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους και μόνο για το ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ να μπουν σε καραντίνα και άρα δεν… συμφέρουν!

Άρα με την ίδια λογική (που παραπέμπει απευθείας σε μαύρα καθεστώτα), ένας εργοδότης πρέπει να πετάξει στο δρόμο (ή να μη προσλάβει καν) και έναν καρδιοπαθή, έναν διαβητικό, έναν πολίτη με σοβαρό αυτοάνοσο κ.ο.κ, επειδή… ενδέχεται να χρειαστεί αναρρωτική άδεια και θα αναγκαστεί να τον πληρώνει για όσο αυτός… τολμά να είναι άρρωστος!

Μιλάμε για απίστευτα πράγματα που μάλιστα ακούγονται από υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος. Να δίνει τη συγκατάθεση του για κανονικό πογκρόμ εναντίον εργαζομένων, με γνώμονα ούτε καν την τωρινή κατάσταση της υγείας τους (που και αυτό είναι αδιανόητο), άλλα και μόνο την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να αρρωστήσουν!

Ουσιαστικά η κυβέρνηση ζητά από τους εργοδότες να συμβάλλουν στο καταστροφικό της έργο, που ως τώρα αφήνει πίσω του ανεργία, φτώχεια και διχασμό. Ενθαρρύνουν μια νοοτροπία που ο εργαζόμενος θα «ζυγίζεται» σαν επικερδές ή ζημιογόνο αντικείμενο και θα ρίχνεται στον «καιάδα» ακόμη και για προληπτικούς λόγους…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Έκλεισε το μάτι για πογκρόμ απολύσεων σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.