ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοροϊδία: Όταν Γεωργιάδης και Πλεύρης, δήλωναν πως η υποχρεωτικότητα είναι αντίθετη με τη συνταγματική τάξη!

Δεν ζούμε πλέον σε δημοκρατικό κράτος, αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν όσα είχαν δηλώσει προ λίγων ημερών ο Θάνος Πλεύρης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Κοροϊδία: Όταν Γεωργιάδης και Πλεύρης, δήλωναν πως η υποχρεωτικότητα είναι αντίθετη με τη συνταγματική τάξη!

Όταν ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης άλλα και ο Θάνος Πλεύρης, πριν λίγες μέρες δήλωναν πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός παραβιάζει τη δημοκρατία και καταπατά το σύνταγμα, και τελικά ο πρωθυπουργός αποφασίζει ακριβώς αυτό, τότε αποδεικνύεται πως έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που δεν σέβεται ούτε καν τον εαυτό της. Πόσο μάλλον τους πολίτες.

Υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη, λένε «άσπρο» και σε μερικές μέρες αποφασίζεται «μαύρο», βεβαιώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα απόλυτης κυριαρχίας ενός προσώπου (του Κυριάκου Μητσοτάκη).

Χωρίς ίχνος φερεγγυότητας και συνέπειας για τα όσα ισχυρίζονταν οι υπουργοί, ανακοινώθηκε χθες ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, με πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν εμβολιαστούν.

Θ. Πλεύρης και Α. Γεωργιάδης, βρίσκονται εκτεθειμένοι

«Το δημοκρατικό κράτος, δεν μπορεί να βάλει κάποιον με το ζόρι να εμβολιαστεί», είχε δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκατομμυρίων πολιτών είναι αντίθετος με τη συνταγματική τάξη», είχε πει σε συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Δύο τινά υπάρχουν:

Ή ο υπουργός Ανάπτυξης και ο υπουργός Υγείας δεν γνώριζαν τίποτα γι’ αυτό το πρωτοφανές μέτρο, οπότε βρίσκονται πλήρως εκτεθειμένοι και αποδεικνύεται πως ο λόγος τους δεν έχει κανένα ειδικό βάρος.

Ή το γνώριζαν και απλά εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό, καθησυχάζοντας πως δεν πρόκειται να διασαλευτεί η συνταγματική τάξη.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκαν οι υπουργοί λοιπόν, δεν ζούμε πλέον σε ένα «δημοκρατικό κράτος» αφού με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατέρρευσε η «συνταγματική τάξη». Αν είχαν πολιτική αξιοπρέπεια, θα έπρεπε να τιμήσουν τα όσα είπαν και να παραιτηθούν.

Αλλιώς – αν πάρουμε κατά γράμμα τους λόγους τους – είναι σαν να καταδέχονται να λειτουργούν ως υπουργοί μιας παραβιασμένης δημοκρατίας.

Αντί για παραιτήσεις όμως, έχουμε στροφές 180 μοιρών. Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε το εξοργιστικό μέτρο ως «δύσκολη αλλά εθνικά απολύτως αναγκαία» απόφαση, σημειώνοντας πως θα ήταν ανήθικο να πει η κυβέρνηση πως «εμείς κάναμε ό, τι μπορούσαμε και αφού θα πεθάνουν γιατί δεν εμβολιάζονται, ας πεθάνουν». Κυβιστήσεις που θα ζάλιζαν ακόμα και έναν… ολυμπιονίκη.

Και ασφαλώς είναι τουλάχιστον γραφικό να εμφανίζεται ως πολέμιος της πολιτικής αδιαφορίας ο Άδωνις Γεωργιάδης, τη στιγμή που είχε πει το αμίμητο: «Δεν θέλεις να εμβολιαστείς κύριε; Μη σώσεις!».

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναίρεσε τον εαυτό του με την εξοργιστική απόφαση που πήρε. Αφού μόλις στις αρχές Νοεμβρίου έλεγε πως «Χτυπάμε σε ένα τείχος αντίδρασης στους ανεμβολίαστους, καθώς όσο μεγαλύτερη είναι η υποχρεωτικότητα τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίδραση». Άρα, αποφάσισε ένα μέτρο που – σύμφωνα με τον ίδιο – θα εκτοξεύσει την αντίδραση και την οργή…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοροϊδία: Όταν Γεωργιάδης και Πλεύρης, δήλωναν πως η υποχρεωτικότητα είναι αντίθετη με τη συνταγματική τάξη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.