ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα πάει πολύ καλά η οικονομία δήλωσε αλλά προανήγγειλε αυξήσεις στις τιμές!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι έρχεται κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, ζητώντας… ψυχραιμία γιατί οι αυξήσεις θα είναι παροδικές, όπως είπε.
Άδωνις Γεωργιάδης: Τα πάει πολύ καλά η οικονομία δήλωσε αλλά προανήγγειλε αυξήσεις στις τιμές!

Για ακόμη μια φορά ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε κύμα ανατιμήσεων, ζητώντας παράλληλα ψυχραιμία.

«Θα έρθουν αυξήσεις από τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα και μέχρι τις πρώτες ύλες. Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα οι προηγμένες χώρες και προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς μετά τις καραντίνες. Το παρακολουθούμε», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, ζήτησε να μην παρουσιάζεται μια μίζερη εικόνα της οικονομίας. Προανήγγειλε την ανακοίνωση αύριο (7/9) των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο, τα οποία εκτίμησε πως θα είναι «εξαιρετικά καλά».

«Ο τουρισμός έκανε εκπληκτική εμφάνιση, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, οι εξαγωγές στο τρίμηνο έκαναν ρεκόρ τον Αύγουστο. Η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά και θα πάει πολύ καλύτερα» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: Αυξάνονται τα χρήματα στα επιδόματα – Ποιο το πόσο στο επίδομα ανεργίας

Μπάρκας: Πισωγύρισμα για τον Έλληνα τερματοφύλακα!

Παπαρίζου για Mad Clip: «Αν έχουμε λεφτά να πίνουμε θα πρέπει να έχουμε λεφτά και για ταξί»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Τα πάει πολύ καλά η οικονομία δήλωσε αλλά προανήγγειλε αυξήσεις στις τιμές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.