ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροπορικά Τέμπη: Πυκνώνουν οι καταγγελίες για ελλείψεις από τους ελεγκτές

Προειδοποιήσεις για Αεροπορικά Τέμπη από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Αεροπορικά Τέμπη: Πυκνώνουν οι καταγγελίες για ελλείψεις από τους ελεγκτές

Η αντικατάσταση των Πύργων Ελέγχου και των ανθρώπων που εργάζονται επιτόπου από κάμερες και περίπλοκα τηλεπικοινωνιακά/πληροφοριακά συστήματα, αποτελεί άμεση ανάγκη για να αποφευχθούν τα αεροπορικά Τέμπη στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα πυκνώνουν οι καταγγελίες για ελλείψεις από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου.

Αεροπορικά Τέμπη: Πυκνώνουν οι καταγγελίες για ελλείψεις από τους ελεγκτές

Αεροπορικά Τέμπη: Πυκνώνουν οι καταγγελίες για ελλείψεις από τους ελεγκτές

Πιο συγκεκριμένα, οι Μανώλης Καμηλάκης Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Αερολιμενικών και ο Κώστας Κανδεράκης, πρόεδρος της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ-ΥΠΑ) προειδοποιούν για τους κινδύνους στην ασφάλεια πτήσεων, ιδιαίτερα στην Ελλάδα με τα πολλά νησιά και το μεγάλο δίκτυο των αεροδρομίων.

Φυσικά το μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο και πρέπει να τους ακούσουμε προκειμένου να μην έχουμε για ακόμη μια φορά τα ίδια.

Είναι ανάγκη τα λεγόμενα τους να μην περάσουν στα ψιλά για να μην ζήσει η ελληνική κοινωνία νέες τραγωδίες.

Δεν χρειάζονται άλλα θύματα και μάρτυρες με σκοπό να αλλάξει η ήδη υπάρχουσα κατάσταση. Δεν χρειάζεται και σε αυτό το θέμα να πιάσουμε πάτο για να αναγεννηθούμε.

Το μόνο που είναι πραγματικά αναγκαίο, είναι η ένα κράτος που θα φροντίζει για την ασφάλεια μας και το οποίο θα μεριμνά για την πρόληψη τέτοιων καταστάσεων.

Πρωτίστως όμως θα ακούει τους ειδικούς, τους ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα εκ των έσω και με γνώμονα την εμπειρία τους να πράττει. Όλα αυτά για να μην ζήσουμε αεροπορικά Τέμπη..

Δείτε τα όσα αναφέρουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αεροπορικά Τέμπη: Πυκνώνουν οι καταγγελίες για ελλείψεις από τους ελεγκτές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.