ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφγανιστάν: Οι Αμερικανοί προειδοποιούν για νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

ΟΙ ΗΠΑ, σε ανακοίνωση τους, καλούν τους Αμερικανούς να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή καθώς πληροφορίες τους «δίνουν» νέα επίθεση.
Αφγανιστάν: Οι Αμερικανοί προειδοποιούν για νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Πρωτεύουσας του Αφγανιστάν με τους Αμερικανούς να αναμένουν νέα επίθεση.

Μία διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ πριν από δύο ημέρες, άφησε πίσω της πάνω από 100 νεκρούς. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η ISIS. Στην περιοχή του αεροδρομίου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή που κατέλαβαν οι Ταλιμπάν της εξουσία μεγάλο πλήθος κόσμου το οποίο προσπαθεί απελπισμένα να δραπετεύσει προτού οι Ταλιμπάν κλείσουν τα σύνορα. Ανάμεσα τους φυσικά και πολλοί ξένοι και κυρίως Αμερικανοί πολίτες για τους οποίους πραγματοποιείται προσπάθεια εκκένωσης.

Η Αμερικανική Πρεσβεία, εξέδωσε χτες ανακοίνωση με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέα επίθεση. Επικαλείται μία «συγκεκριμένη και αξιόπιστη» απειλή στην περιοχή του αεροδρομίου και καλεί τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή. Η απειλή φέρεται να αφορά συγκεκριμένα την «Νότια πύλη, την πύλη νέο υπουργείο Εσωτερικών και την πύλη κοντά στο βενζινάδικο Πανσίρ βορειοδυτικά του αεροδρομίου», όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση.

 

Διαβάστε Επίσης:

Έφυγαν οι Τούρκοι στρατιώτες από το Αφγανιστάν

Έκρηξη στην Καμπούλ: Ο Μπάιντεν δάκρυσε μπροστά στις κάμερες για την επίθεση του ISIS (vid)

Σαν σήμερα: Ο Μιαούλης κατατροπώνει τον τουρκικό στόλο στη Ναυμαχία του Γέροντα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αφγανιστάν: Οι Αμερικανοί προειδοποιούν για νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.