ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνονται οι τιμές σε μάσκες και αντισηπτικά από 1η Ιουλίου

Απίστευτο! Αυξάνονται οι τιμές σε μάσκες και αντισηπτικά εν μέσω πανδημίας!
Αυξάνονται οι τιμές σε μάσκες και αντισηπτικά από 1η Ιουλίου

Στην Ελλάδα δε βαριέσαι ποτέ καθώς αυτή τη φορά οι πολίτες θα βρεθούν πάλι αντιμέτωποι με την ακρίβεια αφού αυξάνονται οι τιμές σε μάσκες και αντισηπτικά από 1η Ιουλίου.

Μέσα από το Sportime διαβάσατε πως ήδη έχει προταθεί  η 4η δόση του εμβολίου στους άνω των 30, χωρίς σοβαρά επιστημονικά δεδομένα αλλά την ίδια στιγμή εν μέσω πανδημίας το ΦΠΑ αυξάνεται σε προϊόντα που αφορούν την προστασία από τον Covid-19 και όχι μόνο.

Αυξάνονται οι τιμές σε μάσκες και αντισηπτικά από 1η Ιουλίου – Στο 24% το ΦΠΑ

Πιο συγκεκριμένα, από την πρώτη ημέρα του Ιουλίου, ο φορολογικός συντελεστής επανέρχεται στο 24% σύμφωνα πάντα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως προϊόντα όπως μάσκες προστασίας, γάντια, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια θα έχουν αύξηση στην τιμή τους.

Έτσι, η Κυβέρνηση παίρνει πίσω τη δική της απόφαση να μειώσει το ΦΠΑ από το 24% στο 6%, κάτι που είχε πράξει τον Μάρτιο του 2020, δηλαδή τους πρώτους μήνες της πανδημίας.

Με άλλα λόγια…ενώ κάθε μέρα παρατηρείται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, με τους πολίτες να συνεχίζουν να παίρνουν μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊου…. η κυβέρνηση που δήθεν καταλαβαίνει την επέλαση της ακρίβειας που έχει πνίξει τους περισσότερους, αντί να διατηρήσει το μειωμένο ΦΠΑ στα είδη προστασίας κατά της πανδημίας…επαναφέρει σε αυτά τον υψηλό ΦΠΑ.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως τόσο στο Μαξίμου όσο και σε κρίσιμα νευραλγικά Υπουργεία, οι άνθρωποι δυστυχώς δεν έχουν καμία συναίσθηση της πραγματικότητας και φυσικά δεν ενδιαφέρονται στο ελάχιστο ούτε για την υγεία αλλά ούτε και για τις τσέπες των πολιτών…

Άραγε δεν τους φοβίζει η αυξανόμενη φθορά ή η έπαρση τους είναι μεγαλύτερη από το πολιτικό τους μπόι;

Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες εκτιμούν πως έρχεται έκτο κύμα πανδημίας:

Ειδήσεις τώρα:

MEGA: ΤΕΛΟΣ πασίγνωστη παρουσιάστρια 

Η γη της ελιάς επόμενα επεισόδια: Έτσι εξαφανίζουν τον πτώμα του Ανέστη

Άγριες Μέλισσες επόμενα επεισόδια: Αυτές είναι οι τελευταίες σκηνές

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυξάνονται οι τιμές σε μάσκες και αντισηπτικά από 1η Ιουλίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.