ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού: Βεβιασμένη εισήγηση για 4η δόση στους άνω των 30, χωρίς σοβαρά επιστημονικά δεδομένα!

Με το αφήγημα της «μη σοβαρής νόσησης» προχωρά προς την 4η δόση η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, χωρίς να καλύπτει καν τις νέες μεταλλάξεις!
Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού: Βεβιασμένη εισήγηση για 4η δόση στους άνω των 30, χωρίς σοβαρά επιστημονικά δεδομένα!

Μόλις χθες γράφαμε από το Sportime πως οι γνωστοί ειδικοί που έγιναν «τηλε – μαϊντανοί» στα δυόμιση έτη της πανδημίας, προχωρούν σε μια ρελάνς τρομοκρατίας για να καλλιεργήσουν ένα νέο κλίμα φόβου, με ορίζοντα την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων από το φθινόπωρο (κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και νωρίτερα).

Και σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού έδωσε το «πράσινο» φως για να ανοίξει καταμεσής του καλοκαιριού η πλατφόρμα emvolio.gov.gr προτρέποντας όλους τους πολίτες άνω των 30 ετών να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση εμβολίου. Δεν μπορούμε να θυμηθούμε πότε άλλοτε, και για ποιον άλλον ιό στα μέτρα της Covid, υπήρξε άτυπη εμβολιαστική περίοδος μέσα στην καρδιά του θέρους.

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από την ολική άρση των περιοριστικών μέτρων, και οι γνωστές υγειονομικές «σειρήνες» επιχειρούν να επαναφέρουν το κλίμα πανικού. Η κυβέρνηση μοιάζει να έχει χάσει κάθε έλεγχο της κατάστασης. Από τη μία συμπεριφέρεται σαν ο ιός να πήγε… καλοκαιρινές διακοπές για να μην διαταραχθεί ο τουρισμός και από την άλλη το υπουργείο Υγείας έως τώρα προεξοφλούσε πως θα χρειαστεί 4η δόση από το φθινόπωρο, αμέσως μετά το τέλος της… θερινής τουριστικής περιόδου.

Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, η Επιτροπή Εμβολιασμού προχωρά σε μια μάλλον αυθαίρετη (!) προτροπή για εμβολιασμό, εφόσον δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν πως μια 4η δόση θα είχε αποτελεσματικότητα απέναντι στις νέες μεταλλάξεις. Και σε αυτό το θέμα επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο.

Ο Θάνος Πλεύρης μόλις πριν 10 ημέρες δήλωνε πως τα εμβόλια είναι ήδη… επικαιροποιημένα για τις τελευταίες μεταλλάξεις! Παράλληλα ο Γιώργος Παυλάκης, η Ματίνα Παγώνη άλλα και άλλοι «ειδικοί» δήλωναν πως ελπίζουν και περιμένουν μια αναπροσαρμοσμένη παρτίδα εμβολίων από φθινόπωρο!

Και τώρα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, δίνει «σήμα» για 4η δόση χωρίς να αποδεικνύεται πως κάτι τέτοιο έχει το παραμικρό νόημα! Και το ερώτημα είναι γιατί γίνεται αυτό; Απλά και μόνο για να «ξεστοκάρονται» σκευάσματα και να πλουτίζουν οι φαρμακευτικές; Η ενδεχόμενη σοβαρή νόσηση από τις νέες μεταλλάξεις καλύπτεται με τα υπάρχοντα εμβόλια, ναι ή όχι; Αν ναι, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να το εγγυηθεί; Αν όχι, τότε με τι ανεύθυνο σκεπτικό εκτίθενται οι πολίτες σε νέες δόσεις;

Τα υπάρχοντα εμβόλια δεν προστατεύουν πλέον τους πολίτες από το ενδεχόμενο μόλυνσης άλλα πιθανότατα ούτε και σοβαρής νόσησης. Οι δύο νέες υποπαραλλαγές του κορονοϊού Όμικρον 4  και Όμικρον 5, μάλιστα εμφανίζουν μια ταχύτητα διασποράς, μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλο είδος κορονοϊού μέχρι σήμερα.

Το έως τώρα αφήγημα είναι πως η Επιτροπή Εμβολιασμού συστήνει μια 4η δόση για να θωρακιστούν οι πολίτες από τη σοβαρή νόσηση. Ούτε αυτός ο ισχυρισμός όμως έχει σοβαρή στοιχειοθέτηση. Μόλις χθες ο Γιώργος Παυλάκης δήλωνε πως η νέα μετάλλαξη «καταστρατηγεί τα εμβόλια που ξέρουμε» και πως «όλοι οι εμβολιασμένοι θα κολλήσουν την Όμικρον 5 και μπορεί να βρεθούν στο νοσοκομείο».

Και το ερώτημα παραμένει. Με τι σκεπτικό εισηγήθηκε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού την 4η δόση;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού: Βεβιασμένη εισήγηση για 4η δόση στους άνω των 30, χωρίς σοβαρά επιστημονικά δεδομένα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.