ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Νέο σοκ για την Ελλάδα – Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη

Στα ύψη η ακρίβεια - 2η η Ελλάδα στις αυξήσεις αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη
Ακρίβεια: Νέο σοκ για την Ελλάδα – Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η ακρίβεια στην Ελλάδα, με τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα να οδηγούν σε απόγνωση τους καταναλωτές της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τη Eurostat, η Ελλάδα κατέγραψε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα, σε προϊόντα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά ή τα γαλακτοκομικά, στη χώρα μας παρατηρείται αύξηση των τιμών ενός ποσοστού της τάξης του 21%.

Αυτή είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση σε αγροτικά προϊόντα, με την Πορτογαλία να είναι η μοναδική χώρα που μας ξεπερνά σε αυτή τη «μαύρη» κούρσα της Ευρώπης, διατηρώντας ένα ποσοστό του 22%.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις που συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα,, η Ισπανία ακολουθείς με ένα +16% και η Κύπρος με +14% στα αγροτικά προϊόντα.

Ακρίβεια: Νέο σοκ για την Ελλάδα – Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη

Η έρευνα αυτή, αφορά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το οποίο μαρτυρά τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με αυξήσεις «φωτιά».

Ειδικότερα και αναφορικά με το ποια είδη τροφίμων σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή του, στη πρώτη θέση βρίσκονται τα εσπεριδοειδή (κατά μέσο όρο +89%) ενώ ακολούθησαν, το ελαιόλαδο (+48%) και οι πατάτες (+38%). Προϊόντα που εν ολίγοις απευθύνονται πλέον σε λίγους και με πολύ συγκεκριμένο πορτοφόλι.

Αναλυτικά τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις:

Γάλα                               +31,76%

Μοσχαρίσιο κρέας      +21,55%

Ελαιόλαδο                    +56,48%

Χοιρινό κρέας               +22%

Αυγά                               +21,1%

Φρούτα                          +15,64%

Λαχανικά                        +10,68%

Θυμίζουμε πως και η κακοκαιρία Daniel άφησε ανεξίτηλο ένα μαύρο στίγμα στην Ελλάδα, με την καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία να έχει αντίκτυπο και στην ακρίβεια.

Άλλωστε, ο θεσσαλικός κάμπος είναι αυτός που εδώ και δεκαετίες ολόκληρος προμήθευε όλη τη χώρα με βασικά προϊόντα, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα, τα οποία τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε τεράστια έλλειψη.

Ποια θα είναι όμως η αντίδραση της Κυβέρνησης; Γιατί έως τώρα, έχουμε μόνο μέτρα κοροϊδίας.

 

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Εκατομμύρια τιμητικά στεφάνια και κοσμικές εκδηλώσεις μνήμης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ψίχουλο από αυτό που προσφέρει ένα και μόνο Ψυχοσάββατο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία