ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Daniel: Επιπτώσεις και στην ακρίβεια – «Φωτιά» οι τιμές σε λαχανικά και φρούτα

Η Κακοκαιρία Daniel χτύπησε και τις λαϊκές αγορές - «Φωτιά» οι τιμές σε λαχανικά και φρούτα
Κακοκαιρία Daniel: Επιπτώσεις και στην ακρίβεια – «Φωτιά» οι τιμές σε λαχανικά και φρούτα

Η κακοκαιρία Daniel άφησε ανεξίτηλο ένα μαύρο στίγμα στην Ελλάδα, με την καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία να έχει αντίκτυπο και στην ακρίβεια.

Ως γνωστόν, ο θεσσαλικός κάμπος είναι αυτός που εδώ και δεκαετίες ολόκληρος προμήθευε όλη τη χώρα με βασικά προϊόντα, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα, τα οποία τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε τεράστια έλλειψη.

Πιο συγκεκριμένα, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά αλλά και κρέας σπανίζουν πλέον στους πάγκους μιας λαϊκής αγοράς με τους Έλληνες καταναλωτές να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πολλές τιμές σε βασικά προϊόντα που πωλούνται στη λαϊκή αγορά έχουν διπλασιαστεί ή ακόμη και τριπλασιαστεί.

Για παράδειγμα, οι ντομάτες που κόστιζαν 1.5 ευρώ το κιλό πλέον η τιμή τους βρίσκεται στα 3 ευρώ για κάθε κιλό ενώ αύξηση στη τιμή παρατηρείται τόσο στα μήλα όσο και στα αχλάδια.

Ακόμη, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά είναι ακριβότερα κατά 11,9% ενώ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το μεταλλικό νερό τα αναψυκτικά και χυμοί έχουν αύξηση στην τιμή τους κατά 14,4%.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία Daniel: Επιπτώσεις και στην ακρίβεια – «Φωτιά» οι τιμές σε λαχανικά και φρούτα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.