ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Στα ύψη και πάλι οι τιμές των τροφίμων – Πρώτη η Ελλάδα στον πληθωρισμό στην Ευρώπη

Τα πιο ακριβά τρόφιμα στην Ευρώπη τρώνε οι Έλληνες με την εκμετάλλευση των καταναλωτών να συνεχίζεται.
Ακρίβεια: Στα ύψη και πάλι οι τιμές των τροφίμων – Πρώτη η Ελλάδα στον πληθωρισμό στην Ευρώπη

Στα υψηλότερα επίπεδα έχει φτάσει η ακρίβεια στην Ελλάδα για ακόμη μία φορά. Μάλιστα η χώρα μας αναδεικνύεται ξανά πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό ανάμεσα στις χώρες όλης της Ευρώπης.

Στη λάθος κορυφή οδηγεί η κυβέρνηση τη χώρα με τα στοιχεία της Eurostat να είναι αμείλικτα. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τον μήνα Ιούλιο σκαρφάλωσε και πάλι στο 3,8% από το 2,4% που βρισκόταν ένα μήνα πριν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα τρόφιμα με τα φρούτα να σημειώνουν αυξήσεις ρεκόρ το τελευταίο διάστημα τριπλάσιες από την αμέσως επόμενη χώρα.

Συγκεκριμένα στα φρούτα στην Ελλάδα σημειώθηκε η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση τιμών στην Ευρώπη φτάνοντας το 24,3%! Ενδεικτικά η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση συνέβη στην Εσθονία και ήταν της τάξεως του 7,2%! Αντίθετα στη γειτονική Κύπρο η μεταβολή ήταν αρνητική στο -6,7%.

Παράλληλα με όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός στην Ευρώπη σημειώνει πτώση κάνοντας ακόμη πιο ακραία την κατάσταση της ξεχωριστής χώρας μας.

Την ίδια ώρα φυσικά ο Έλληνας πολίτης έχει έναν από τους πιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη και καλείται να διαχειριστεί τις ακραίες αυτές καταστάσεις μόνος του.

Κανένα μέτρο δε φαίνεται να χτυπάει την καρδιά του προβλήματος, τις αυθαίρετες αυξήσεις των τιμών από τις πολυεθνικές και τις εταιρείες. Αντίθετα βλέπουμε την κυβέρνηση να πετάει κουπόνια market pass και κάθε άλλου -pass με στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι κάτι κάνει για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.

Δείτε επίσης:

«Καίει» η τιμή της βενζίνης: στα νησιά Πόσο κοστίζει το λίτρο (vid)

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε παίρνουν παράταση – Τι ισχύει

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Στα ύψη και πάλι οι τιμές των τροφίμων – Πρώτη η Ελλάδα στον πληθωρισμό στην Ευρώπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις