ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Θα πούμε το ψωμί… ψωμάκι – Νέα αύξηση σοκ στην τιμή της φρατζόλας

Ανατιμήσεις φωτιά και ακρίβεια στα ύψη - Θα πούμε το ψωμί... ψωμάκι
Ακρίβεια: Θα πούμε το ψωμί… ψωμάκι – Νέα αύξηση σοκ στην τιμή της φρατζόλας

Στα ύψη συνεχίζει να βρίσκεται η ακρίβεια, με μια νέα αύξηση σοκ στην τιμή της φρατζόλας να μας αναγκάζει να πούμε το ψωμί… ψωμάκι.

Ως μια επικίνδυνη έξοδος από το σπίτι θα ορίζεται πλέον η επίσκεψη στο φούρνο για τα απαραίτητα, καθώς μετά τις αυξήσεις των αγροτικών προϊόντων που είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ψωμί φαίνεται πως οδεύει να γίνει είδος πολυτελείας αποκλειστικά για λίγους.

Πιο συγκεκριμένα, κάτι η κακοκαιρία Daniel που πέρασε και τα σάρωσε όλα, κάτι το πετρέλαιο που παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα αύξηση +25% βάζουν τους αρτοποιούς σε σκέψεις.

Αν δε, προσθέσει κανείς στα παραπάνω και την αύξηση στην τιμή που παρουσιάζει το αλεύρι (σταθερά ανοδική μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία), τότε το τοπίο γίνεται ακόμη πιο ζοφερό.

Ακρίβεια: Νέα αύξηση σοκ στην τιμή της φρατζόλας

Με αυτά και με αυτά, οι αρτοποιοί φαίνεται πως εξετάζουν αυξήσεις έως 15 λεπτά στην φρατζόλα καθώς όπως λένε τα κόστη πλέον δεν αντιμετωπίζονται και θα αναγκαστούν να τα περάσουν στους καταναλωτές.

Μάλιστα, η ομοσπονδία αναμένεται να συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα (2/10) με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, προκειμένου να του εκφράσουν τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν.

Κάπως έτσι, από τον Μάρτιο του 2022 η φρατζόλα των 350 γρ. κοστίζει από 90 λεπτά έως 1 ευρώ και του μισού κιλού από 1,10 ευρώ έως 1,30 ευρώ με τις νέες αυξήσεις να μας χτυπούν πλέον την πόρτα, πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά.

Αν δεν ληφθούν μέτρα, η τιμή του ψωμιού θα ξεφύγει για ακόμη μια φορά και οι λόγοι θα είναι πολλοί.

Αναλυτικά:

-Πετρέλαιο +25%

-Αλεύρι +7% – 10% (Αύγουστος)

-Ανησυχία για ουκρανικά σιτηρά

-Καταστροφές «Daniel»

-Σε σχέση με πέρυσι +6,6%

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Θα πούμε το ψωμί… ψωμάκι – Νέα αύξηση σοκ στην τιμή της φρατζόλας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.