ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Alpha Bank: Ανενεργά παραμένουν τα SMS με κωδικούς μίας χρήσης για το e-banking – Τι έχει συμβεί

Εκτός λειτουργίας είναι ακόμη το σύστημα αποστολής SMS της Alpha Bank, μετά το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε την Παρασκευή το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η τράπεζα έχει προχωρήσει στη διακοπή της αποστολής SMS με κωδικούς μίας χρήσης, μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι εγχρήματες συναλλαγές για τις οποίες απαιτείται η...
Alpha Bank: Ανενεργά παραμένουν τα SMS με κωδικούς μίας χρήσης για το e-banking – Τι έχει συμβεί

Εκτός λειτουργίας είναι ακόμη το σύστημα αποστολής SMS της Alpha Bank, μετά το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε την Παρασκευή το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η τράπεζα έχει προχωρήσει στη διακοπή της αποστολής SMS με κωδικούς μίας χρήσης, μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει ότι εγχρήματες συναλλαγές για τις οποίες απαιτείται η χρήση κωδικού μίας χρήσης (extra PIN), είναι δυνατές μόνον εφόσον επιλεγεί η αποστολή του μέσω της υπηρεσίας Viber.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Πολίτες πήγαν μέχρι και στα ATM

Εφόσον διαθέτετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί «Επαναπαστολή με viber», ώστε να λάβετε τον απαραίτητο κωδικό, όπως φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία:

Όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα με την αποστολή SMS θα μπορείτε εκ νέου να ζητήσετε τους κωδικούς μίας χρήσης με αυτόν τον τρόπο.

Εξάλλου, δεν απαιτείται προς το παρόν η εισαγωγή κωδικού μίας χρήσης για την είσοδο στις υπηρεσίες e-banking, όταν αυτή δεν γίνεται με βιομετρικά στοιχεία μέσω κινητών συσκευών.

Η τράπεζα έχει απενεργοποιήσει αυτή τη δικλίδα ασφαλείας, που είχε θέσει πρόσφατο σε εφαρμογή, ώστε οι πελάτες της να έχουν πρόσβαση στο e-banking.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Alpha Bank: Ανενεργά παραμένουν τα SMS με κωδικούς μίας χρήσης για το e-banking – Τι έχει συμβεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.