ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Alpha Bank: Η σπείρα των χάκερς είχε χτυπήσει ξανά

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (4/7) με χιλιάδες πελάτες της Alpha Bank να δέχονται sms στο κινητό τους και να μην μπορούν να μπουν στο e banking. Η Alpha Bank ως όφειλε ενημέρωσε τους για το πρόβλημα. Πάντως τις τελευταίες μέρες υπάρχει κινητικότητα και βρίσκονται πολύ κοντά οι Αρχές να εξαρθρώσουν κύκλωμα χάκερ...
Alpha Bank: Η σπείρα των χάκερς είχε χτυπήσει ξανά

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (4/7) με χιλιάδες πελάτες της Alpha Bank να δέχονται sms στο κινητό τους και να μην μπορούν να μπουν στο e banking.

Η Alpha Bank ως όφειλε ενημέρωσε τους για το πρόβλημα. Πάντως τις τελευταίες μέρες υπάρχει κινητικότητα και βρίσκονται πολύ κοντά οι Αρχές να εξαρθρώσουν κύκλωμα χάκερ που κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πελάτες μεγάλης τράπεζας μέσω του… αριθμού του κινητού τους.

Η σπείρα των χάκερ λειτουργούσε με… επιστημονικό τρόπο για να καταφέρει να αποσπάσει τα χρήματα από τους πολίτες που είχε βάλει στο μάτι. Πως το έκανε αυτό; Με κάποιον τρόπο κατάφεραν και έβρισκαν την ταυτότητα του θύματος, άλλαζαν την φωτογραφία και με την φωτοτυπία της ταυτότητας πήγαιναν σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ανενεργά παραμένουν τα SMS με κωδικούς μίας χρήσης για το e-banking – Τι έχει συμβεί

Το επόμενο βήμα τους ήταν να ζητήσουν αλλαγή της κάρτας sim του τηλεφώνου και μάλιστα τώρα με τον κορονοϊό βρήκαν την καλύτερη ευκαιρία, μιας και φορούσαν μάσκα για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους. Με την δικαιολογία ότι τους έκλεψαν το κινητό ζητούσαν επίμονα για αντικατάσταση της κάρτας sim εκείνη την ώρα για τον γλιτώσουν περεταίρω έλεγχο για τα προσωπικά στοιχεία.

Έπειτα και χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνου, έμπαιναν στο σύστημα της τράπεζας, έκαναν τη συναλλαγή που ήθελαν και ο κωδικός μιας χρήσης που στέλνει η τράπεζα στον αριθμό του πελάτη ερχόταν στο κινητό που είχαν οι χάκερ στα χέρια τους με τη νέα κάρτα sim.

Πλέον οι τηλεφωνικές εταιρείες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές και ήδη έχουν πάρει τα μέτρα τους στην προσπάθεια αποφυγής παρόμοιων περιπτώσεων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Alpha Bank: Η σπείρα των χάκερς είχε χτυπήσει ξανά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.