ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με πρόστιμο 300αρια σε νεαρούς με πατίνια θα «καταπολεμηθεί» η πανδημία;

Επεισόδια παραφροσύνης φέρνουν τα αλλοπρόσαλλα μέτρα της κυβέρνησης: Αστυνομικός με τη... μάσκα στο πιγούνι, έκοψε πρόστιμο 300 ευρώ σε νεαρό με πατίνι, επειδή οδηγούσε χωρίς μάσκα!
Με πρόστιμο 300αρια σε νεαρούς με πατίνια θα «καταπολεμηθεί» η πανδημία;

Πρόστιμο για μάσκα: Απίστευτες καταστάσεις που θυμίζουν «απέραντο φρενοκομείο» συμβαίνουν μέσα στο μπάχαλο των νέων προχειροφτιαγμένων και αναποτελεσματικών αποφάσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ένας νεαρός στη Θεσσαλονίκη που πήγαινε στη δουλειά του με πατίνι, έπεσε θύμα της παράκρουσης των νέων μέτρων, σύμφωνα με τα οποία (από σήμερα) η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική και το πρόστιμο είναι 300 ευρώ – μισός μηνιάτικος μισθός!

Ένας αστυνομικός… τσάκωσε τον νεαρό και του έγραψε το τσουχτερό πρόστιμο, λέγοντας του πως «με όλο τον σεβασμό, τηρεί τον νόμο και δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο», και την ίδια στιγμή που έδινε τον Χριστουγεννιάτικο κυβερνητικό «μποναμά», το όργανο της τάξης είχε τη μάσκα κατεβασμένη κάτω από το πιγούνι!

Δηλαδή ένας κρατικός υπάλληλος που έχει ως καθήκον να εφαρμόζονται οι νόμοι, δεν εφάρμοζε το νόμο ο ίδιος! Μάλλον… «δικαιώνεται» ο Άκης Σκέρτσος που είχε πει πως δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει πως οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό. Τι άλλο να πούμε με αυτά που βλέπουμε!

Ενώ πλήθος ειδικών έχει διαβεβαιώσει πως ο κίνδυνος μετάδοσης σε εξωτερικούς χώρους είναι απειροελάχιστος (και πόσο μάλλον σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε κινούμενο πατίνι) η κυβέρνηση δίνει σήμα τυφλής και τυπολατρικής αυστηρότητας, που δεν έχει καμία ουσία στην καταπολέμηση της πανδημίας!

Τι κίνδυνο θα μπορούσε να αποτελέσει για τη δημόσια υγεία ένας νεαρός που πηγαίνει στη δουλειά του πάνω σε ένα πατίνι και γιατί είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή τα αλλοπρόσαλλα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση, και τα μεταβάλλει κάθε λίγο και λιγάκι;

Έτσι θα… καταπολεμηθεί ο κορονοϊός;  Μοιράζοντας 300αρια σε πολίτες που οδηγούν οχήματα στον ανοιχτό αέρα; Και ακόμα και αν εμμένουν σε αυτό το άχρηστο μέτρο, δεν θα ήταν προτιμότερο – άγιες μέρες – να γίνει μια απλή σύσταση στο νεαρό, ώστε να είναι ενήμερος και να προσέχει;

Είναι απορίας άξιο, τι άλλο θα δούμε σε αυτή τη χώρα…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με πρόστιμο 300αρια σε νεαρούς με πατίνια θα «καταπολεμηθεί» η πανδημία;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.