ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»: Συναυλία σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη και Μανόλη Αναγνωστάκη

Τραγούδια αντίστασης, εξέγερσης, τραγούδια μελωδικά, λυρικά και ερωτικά από την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη και Μανόλη Αναγνωστάκη
Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»: Συναυλία σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη και Μανόλη Αναγνωστάκη

Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» :Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Εκδήλωση με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με τραγούδια σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη και Μανόλη Αναγνωστάκη, θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30.

Όλα τα γνωστά τραγούδια, θα ερμηνεύσουν οι Δημήτρης Μπάσης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Σαββέρια Μαργιολά και Παναγιώτης Πετράκης, που συμμετέχει σε διπλό ρόλο ερμηνευτή και ηθοποιού.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού:

Ένα πρόγραμμα με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με τραγούδια του Θεοδωράκη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη και Μανόλη Αναγνωστάκη. Τραγούδια αντίστασης, εξέγερσης, τραγούδια μελωδικά, λυρικά, ερωτικά, τραγούδια για μίαν άνοιξη που δεν ήρθε ποτέ αλλά και για τις «χρυσές πολιτείες που ξανοίγονται μπρος μας λουσμένες στην αλήθεια και στο αίθριο το φως».

Είναι τα τραγούδια των κύκλων Επιτάφιος, Ρωμιοσύνη και 18 Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Πολιτεία, Της εξορίας, Λυρικά, Οκτώβρης ’78, σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη και Μπαλάντες, Της Εξορίας και Αρκαδία VIIΙ που περιλαμβάνει το Μιλώ και τον Χάρη, τραγούδια του είδους που ο Μίκης Θεοδωράκης ονομάζει τραγούδια-ποταμό, σε ποίηση Μανόλη Αναγνωστάκη.

Τρεις ποιητές και ένας συνθέτης. Ασυμβίβαστοι ποιητές, αγωνιστές, μαχητές της Ελευθερίας.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Δημήτρης Μπάσης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Σαββέρια Μαργιολά και ο Παναγιώτης Πετράκης, που συμμετέχει με τον διπλό́ ρόλο ερμηνευτή και ηθοποιού.

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι, κορυφαίος)

Γιάννης Ματσούκας (μπουζούκι)

Δημήτρης Ανδρεάδης (πιάνο)

Ξενοφών Συμβουλίδης (πνευστά)

Νίκος Γκιόλιας (κιθάρα)
Αρτέμης Σαμαράς (βιόλα)
Λευτέρης Γρίβας (ακορντεόν)
Θεόδωρος Κουέλης (μπάσο)
Νίκος Σκομόπουλος (ντραμς)
Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης (κρουστά)

Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης, Σάκης Καρασαρίνης

Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Βασιλάς

Καλλιτεχνική διευθύντρια: Μαργαρίτα Θεοδωράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλαδικές: Μητέρα πέρασε στην ίδια σχολή με την κόρη της

Koρονοϊός εμβόλια: Έρχονται απολύσεις ανεμβολίαστων – Απειλεί ο Άδωνις Γεωργιάδης

Big Brother: Αυτοί είναι οι 14 παίκτες που μπαίνουν στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»: Συναυλία σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη και Μανόλη Αναγνωστάκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.