Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή της και έδωσε το «πράσινο φως» για να ανοίξουν οι παιδότοποι και τα λούνα παρκ. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 19 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδότοποι και τα λούνα παρκ, μετά από τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ακόμη, στο λιανεμπόριο θα αυξηθεί ο αριθμός των πελατών μέσα στα εμπορικά καταστήματα και θα προβλέπεται ένα άτομο ανά 16 τ.μ. μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Παράλληλα, από 1η Ιουλίου επαναλειτουργούν οι κλειστοί κινηματογράφοι, αλλά με 50% πληρότητα και είσοδο είτε για εμβολιασμένους είτε με αρνητικό self test.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Ολική ανατροπή – Τι έδειξε το smartwatch της Καρολάιν

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί παιδιών για τον κορονοϊό

Αυτά τα μαγαζιά και οι υπηρεσίες θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές