ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν Mall και εκπτωτικά χωριά – Τα μέτρα που ισχύουν – SMS

Aπό σήμερα σε όλη την χώρα αρχίζουν να λειτουργούν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα και εκπτωτικά χωριά.
Ανοίγουν Mall και εκπτωτικά χωριά – Τα μέτρα που ισχύουν – SMS

Ανοίγουν Mall και εκπτωτικά χωριά: Aπό σήμερα σε όλη την χώρα αρχίζουν να λειτουργούν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα και εκπτωτικά χωριά.

Ανοίγουν Mall και εκπτωτικά χωριά: Σε όλη την επικράτεια σηκώνουν… ρολά από σήμερα τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά.

Ο τρόπος λειτουργείας τους στην Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη είναι με ραντεβού για click inside, δηλαδή με αγορά εντός καταστήματος.

Ακόμη σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις αισθητικής.

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένοι κανόνες για τις μεθόδους με click inside και click away

– Για την μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13032 η χειρόγραφου εντύπου καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση, με χρονικό όριο τις τρεις ώρες.

– Ο καταναλωτής πρέπει να διατηρεί το μήνυμα που έχει στείλει ώστε να μπορεί να αποδείξει την ώρα αποστολής και έγκρισης της όλης διαδικασίας.

– Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μ. Παρασκευή από 1:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ και το Μ. Σάββατο 7:00 π.μ έως 6:00 μ.μ

Οι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες έχουν την υποχρέωση να κάνουν self test μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων εντός των καταστημάτων είναι ένας πελάτης για κάθε 25 τ.μ..

Ενώ αντίστοιχα ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών στους κοινόχρηστους χώρους των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών, είναι ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Οι πελάτες να έχουν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους όταν περιμένουν στα ταμεία.

Αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβανομένων take away και delivery) εντός των εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.

Οι κανόνες για τα κέντρα αισθητικής είναι:

Η πραγματοποίηση self test δύο φορές την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες

Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

Οι πελάτες θα προσέρχονται στον χώρο μόνο με ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη της λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες.

Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μ. Παρασκευή από 1:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ και το Μ. Σάββατο 7:00 π.μ έως 6:00 μ.μ

Έως 100 τετραγωνικά μέτρα επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα και από 100 τ.μ. και πάνω επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

Σταϊκούρας: «Έρχονται μέτρα ανακούφισης – Ποιους αφορούν»

Πάσχα: Όλα τα μέτρα για μετακινήσεις και εστίαση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανοίγουν Mall και εκπτωτικά χωριά – Τα μέτρα που ισχύουν – SMS», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.