ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχούν οι θάνατοι στην Ελλάδα : Εβδομάδες με ραγδαία αύξηση, όχι όμως από κορονοϊό

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δείχνουν πως την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου στην Ελλάδα, είχαμε αύξηση των θανάτων σε ποσοστό 42%
Ανησυχούν οι θάνατοι στην Ελλάδα : Εβδομάδες με ραγδαία αύξηση, όχι όμως από κορονοϊό

Ανησυχία υπάρχει στην Ελλάδα, για την μεγάλη αύξηση των θανάτων, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο την προηγούμενη χρονιά στην χώρα μας.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει η ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανθρώπων που έφυγαν, έχει αυξηθεί ραγδαία την φετινή σεζόν.

Σε 83.826 (42.620 άνδρες και 41.206 γυναίκες) ανήλθαν οι θάνατοι στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων αυτών λόγω της πανδημίας.

Την 31 εβδομάδα, δηλαδή από 2 ως 8 Αυγούστου είχαμε αύξηση των θανάτων της τάξης του 42%, σε σύγκριση με την περσινή περίοδο το ίδιο διάστημα.

Δηλαδή 1146 περισσότεροι άνθρωποι, δεν βρίσκονται εν ζωή, σε σχέση με το 2020. Το στοιχείο όμως που παρουσιάζει ενδιαφέρον πως ο κορονοϊός είναι η αιτία θανάτου για 92 ανθρώπους.

Οπότε η μεγάλη διαφορά δεν έγκειται στην πανδημία. Όπως θα περίμενε να κανείς να συμβαίνει σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

Συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κάποιος στο παρακάτω πινακάκι:

Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνικά πιστοποιητικά εμβολιασμού πωλούνται στο Dark Web

Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test την Παρασκευή (10/9)

ΕΠΟ: Ο Ζαγοράκης δεν είχε λόγο πουθενά – Ούτε στην Εθνική!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανησυχούν οι θάνατοι στην Ελλάδα : Εβδομάδες με ραγδαία αύξηση, όχι όμως από κορονοϊό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.